Mégsem készül el a Deadpool 3?

2016-ban kaptuk meg az első Deadpoolt, majd két évre rá a második részt. Mindkettőt lehetett nagyon szeretni és legalább ennyire utálni is. Ha a sormintát nézzük, idén kéne jönnie a harmadik résznek, de nem fog. Sőt, Rob Liefeld szerint ez még jónéhány évig nem is fog változni.

Rob Liefeld, Deadpool karakterének egyik megalkotója a napokban adott interjút az Inverse magazinnak, amelyben feltették neki a millió rajongót izgató kérdést: lát-e esélyt rá, hogy elkészüljön a Deadpool & Rozsomák most, hogy a karakter a Disney égisze alá került. E kérdésre mindenki pozitív választ várt, de csalódni kellett.

Liefeld ugyanis meglepő határozottsággal jelentette ki, hogy tudomása szerint a Marvel vezetőségének esze ágában sincs most Deadpoollal foglalkozni. Így egyhamar ne is számítsunk rá, hogy trilógiává bővülne a mozis franchise. Liefeld arra is rámutatott, hogy a Marvel moziverzum most rajtoló negyedik fázisában csupa olyan film érkezik, amelyeknek semmi köze sem az X-Menekhez, sem bármilyen más mutáns lényhez. Így tulajdonképpen Deadpoolnak sem nagyon van benne hely.

Érdekes ez a negatív reakció, főleg annak fényében, hogy korábban a mozikat tető alá hozó Ryan Reynolds, Paul Wernick és David Leitch is kimondottan bizakodó volt a Deadpool & Rozsomák -mal kapcsolatban.

Most akkor kinek lesz igaza? Reynoldséknak, akik szerint nincs különösebb akadálya, hogy trilógiává bővüljön Wade Wilson története vagy Rob Liefeldnek, aki jelenleg nem lát rá esélyt, hogy elkészüljön a harmadik film?