A San Bernardino megyei hatóságok ma hivatalosan is megerősítette, hogy hat hónapos keresés után megtalálták Julian Sands maradványait.

A színésznek még januárban veszett nyoma. A halál pontos okát egyelőre nem sikerült megállapítani. Sands családja épp a napokban adott ki közleményt, amelyben megköszönte mindazoknak, akik segítettek az eltűnt színész keresésében. “Mélyen hálásak a keresőcsapatoknak és a koordinátoroknak, akik fáradhatatlanul dolgoztak Julian megtalálásán” - olvasható a közleményben.

Sands még január közepén tűnt el a San Gabriel-hegységnél található Mount Baldy közelében. A mintegy 50 kilométerre található csúcs a legmagasabb a térségben, télen pedig különösen nehéz és veszélyes a megközelítése. Ehhez fűződően a hatóságok elmondták, hogy a vadon egy részét még most is csaknem 3 méteres hó borítja,

A színész keresését tavasszal felfüggesztették a nehéz körülmények miatt, amelyek végül a múlt hét folyamán folytatódtak. A hatóságok azt is elmondták, hogy a keresésben 80 önkéntes vett részt, emellett pedig két helikoptert és drónok segítették azok munkáját.