Megvan a Harley Quinn-szólófilm rendezője

Feltörekvő sztárrendezőt igazolt a Warner a soron következő képregény adaptációjához.

Bár az Suicide Squad - Öngyilkos osztag nem aratott osztatlan sikert, a film egyik központi karaktere, Harley Quinn meggyőzte a nézőket és a stúdiót is. Így nem kellett sok idő ahhoz, hogy a Warner bejelentse, szólófilmet készít a karakterről Margot Robbie főszereplésével.

A Hollywood Reporter értesülései szerint pedig már meg is van a rendező Cathy Yan személyében. A rendezőnő első egészestés alkotása, a Dead Pigs  a közelmúltban debütált a Sundance Filmfesztiválon, és elsöprő sikert aratott a kritikusok körében.

A Warner tehát végre elkezdte követni a Marvel példáját, legalábbis abban a tekintetben, hogy fiatal, feltörekvő rendezőre bíz egy 100 milliós produkciót.

A Harley Quinn-mozi történetét egyelőre hét lakat alatt őrzik, így csak annyit tudunk biztosra, hogy a sztori a Birds of Prey című képregény alapszik majd, melyben Quinn mellett számos további női DC-karakter is feltűnik.

A film premierdátumát egyelőre nem jelentették be, de az eddigi értesülések szerint a forgatás valamikor a jövő év folyamán kezdődhet meg, ami 2020-as bemutatót vetít előre.