A Disneynek komoly tervei vannak Pókemberrel és a hozzá kötődő univerzummal, ha már egyszer sikerült dűlőre jutniuk a Sonyval a karaktert illetően. És e komoly tervek között néhány karakter kisebb-nagyobb megreformálása is szerepel. A legfrissebb, egyelőre hivatalos meg nem erősített hírek szerint az egyik szereplőről hamarosan kiderül, hogy meleg.

A legújabb Pókember mozik egyébként is kellő bátorsággal nyúltak az univerzum szereplőihez. Így ezúttal MJ nem Mary Jane Watson, hanem Michelle Jones, akit Zendaya alakít, hogy még véletlenül se emlékeztessen a vörös szépségre a képregényekből. Ugyanígy egészen új irányból közelítették meg Ned Leeds karakterét, aki a képregényekben Peter munkatársa, barátja és első szerelmének későbbi férje, egy magas, szőke fickó. Ehhez képest a filmekben egy pufók ázsiai származású kocka srác, akit Jacob Batalon alakít egyébként remekül.

De Flash Thompsont is a képregénytől merőben eltérő módon ábrázolják a mozivásznon. Ő eredetileg egy tipikus szoknyavadász, az iskola élsportolója karakter volt a képregényekben, ezzel szemben a filmekben Tony Revolori alakításában jelenik meg, aki semmilyen szempontból sem hasonlít erre a sztereotípiára.

Nos, utóbbi kapcsán röppentek fel a pletykák, miszerint a Disney a megjelenése után a szexuális beállítottságát is megváltoztatná a szereplőnek. Így Flash-ről a jövőben kiderülhet, hogy meleg. Hogy ezt pontosan mikor lépnék meg a készítők, milyen formában tálalnák, és egyáltalán mekkora hangsúlyt kapna ez a következő történetekben, azt egyelőre nem lehet tudni. De ez is egy jele annak, hogy a Disney és a Marvel igyekszik minél inkább nyitni az LGBT irányba. Mint korábban mi is beszámoltunk már róla, a jövőben érkező Marvel szuperhősmozik több szereplőjének szexualitása is téma lehet majd.