Mi ez a tömeggyilkosságos sorozat, ami hasít a magyar Netflixen?

Egyelőre a világsajtó nem az izraeli filmipar sikereitől hangos, de ez most lehet, hogy egy picit változni fog. A legnagyobb streaming szolgáltatónál ugyanis debütált egy új izraeli minisorozat, amire nagyon rákaptak az emberek. Legalábbis nálunk mindenképp.

Az újdonság a néhány napja megjelent Black Space, amely összesen nyolc részt ölel fel. A történet sajnos nagyon is aktuális eseményeket dolgoz fel, ugyanis egy iskolai lövöldözésről szól. Ilyesmi pedig az utóbbi időben már nem csak Amerikában fordul elő…

A sztori egy középiskolában kezdődik, ahol egy teljesen átlagosnak induló napon három álarcos fegyveres bukkan fel és válogatás nélkül tüzelni kezdenek a diákokra. Mire a rendőrség és a mentők a helyszínre érkeznek a szülők és az újságírók kíséretében, a fegyvereseknek nyoma vész. Csak négy holttestet és több száz halálra rémült diákot találnak.

Hamarosan azonban előkerül három palesztin munkás, akik az iskola tetőjén dolgoztak, így hamarosan őket gyanúsítják a mészárlással. A közvélemény megnyugszik, megvannak a tettesek, lehet gyászolni. Csakhogy Rami Davidi nyomozó, aki egykor maga is ebbe az iskolába járt, nem hiszi, hogy az igazi elkövetőket kapták el. Később visszatér az iskolába és a biztonsági kamera felvételeiből rájön, hogy az igazi gyilkosok a túlélő diákok és tanárok között rejtőznek. Csakhogy így közel félezer gyanúsított marad.

A Black Space rövid idő alatt igen népszerűvé vált a Netflixen, ami a jó rendezésnek és a végig feszült cselekménynek is köszönhető. A sorozat jelenleg az ötödik legnézettebb műsor a szolgáltatónál. Itt, a Mafabon is egész jó értékeléseket kapott tőletek: jelenleg 74 százalékon áll a mutatója.