71 Sexify  (2021)

Ismét egy érdekes új Netflix-sorozattól hangos a világháló. Tegnap debütált a Sexify, amelynek épp akkora esélye van hatalmas sikert aratni, mint villámgyorsan eltűnni a süllyesztőben. De miről is van szó pontosan?

A Sexify egy vadonatúj sorozat a legnagyobb streamingszoltáltató kínálatában. Egy lengyel komédiáról van szó Kalina Alabrudzinska és Piotr Domalewski rendezésében. A sorozat története és témája sokak érdeklődését felkeltheti.

A sztori középpontjában a fiatal egyetemi hallgató, Natalia áll. Natalia briliáns elme, akinek leghőbb vágya, hogy elismert mérnökké váljon. Az egyik egyetemi projektje részeként ezért megalkot egy alkalmazást, amely az alvást figyeli. Csakhogy valóságos pofonként éri, amikor a tanárja közli, hogy ez mind szép és jó, de „nem elég szexi”.

Natalia ezért elhatározza, hogy megmutatja a fickónak és az egész világnak, hogy milyen is egy szexi alkalmazás. A gond csak az, hogy a lánynak nincs túl sok tapasztalata a szex terén, jóformán még a saját testét is alig-alig ismeri. És itt jön a képbe új szobatársnője, Monika és Natalia legjobb barátnője, Paulina. Ők ugyanis igen aktív szexuális életet élnek, csak épp teljesen eltérőt. Így hárman kezdenek el dolgozni egy új alkalmazáson, amely a női orgazmust erősítené fel.

A sorozat tehát elég merész témát választott, ám manapság nem egyedülálló, hiszen több hasonló sorozatot is találunk. Viszont az, hogy a lengyelek készítettek ilyet, külön érdekes, ott ugyanis még veszélyesebb ez a téma mostanában. Miután tavaly ősszel törvényben tiltották meg a terhességmegszakítást (még akkor is, ha a születendő gyermek bizonyíthatóan súlyos beteg vagy visszamaradott lesz), nők százezrei vonultak az utcára a jogaikért tiltakozni. Ezért mostanában minden őket érintő téma különösen óvatosan kezelendő arrafelé.