A Netflix nagyon nagy hangsúlyt fektet a saját gyártású sorozatokra és filmekre. És ez most már nem csak amerikai alkotásokat takar, hanem egyre több nemzetközi film is kerül a kínálatba. Az egyik legújabb egy vígjáték, amely csak néhány napja debütált a legnagyobb streaming szolgáltatónál, de nálunk már most a toplisták élbolyához tartozik.

A brazil Apáim nyomában ról van szó, amely január 15-én jelent meg világszerte a Netflix kínálatában. A történet egy tizennyolc éves lányról, Vincenzáról szól, aki egész gyerekkorát egy kommunában töltötte. Csak az édesanyját ismeri, fogalma sincs, hogy ki lehet az apja, akit soha sem látott. Ám egy nap az anyja külföldre utazik, ő pedig egyedül marad. Ekkor elhatározza, hogy felkutatja biológiai édesapját, csakhogy ez nem olyan egyszerű mutatvány.

Az Apáim nyomában rendezői székét Cris D'Amato foglalta el, a fontosabb szerepekben pedig Eduardo Moscovis, Maísa Silva, Marcelo Médici és Fafá de Belém látható. Nálunk ők kevésbé ismert színészek, így nem feltétlenül ezért kaphatta fel a hazai Netflix-közösség a filmet.

Márpedig felkapta, ugyanis jelenleg a harmadik legnézettebb film a szolgáltatónál Magyarországon. De ha a sorozatokat is ide vesszük, akkor is a hatodik legnézettebb műsornak számít hazánkban.

A film egyelőre nem sok hivatalos kritikát kapott, de azt már nagyjából lehet tudni, hogy a nézők miként vélekednek róla. A Rotten Tomatoes oldalán néhány szavazat után 56 százalékos tetszési indexet tudhat magáénak. Ez nagyjából megfelel annak, ahogy a Mafab olvasói is értékelték, nálunk jelenleg 64 százalékon áll ez a mutató.