Miatta hitte Emma Watson, hogy esélye sincs Hermione szerepére

A Harry Potter filmek nem csak Daniel Radcliffe karrierjét indították be, de a kis varázsló és boszorkánypalánták közül több más színészét is. De kétségtelen, hogy mind közül Emma Watson futotta be eddig a legfényesebb pályafutást. A színésznő egy interjúban elárulta, hogy bár mindvégig hitt benne, hogy Hermione Granger szerepe az övé kell, hogy legyen, volt egy pillanat, amikor elbizonytalanodott a meghallgatások során.

Történt ugyanis, hogy még a filmek forgatása előtt filmesek jelentek meg Emma Watson iskolájában, hogy ott szereplőket toborozzanak. Ekkor hallotta meg, hogy Hermione Granger szerepére is keresnek még színészt, és azonnal tudta, hogy ezt neki kell megkapnia. El is ment a meghallgatásokra, de ott több száz fős mezőnyből kellett kitűnnie.

Ekkor még mindig biztos volt a dolgában, csakhogy egy nap megpillantott valakit a jelöltek között. Egy olyan fiatal lányt, aki már színészkedett egy ideje, főszereplő is volt nem sokkal korábban. Mikor őt meglátta, végigfutott rajta a kétség, hogy bizony mégsem olyan biztos, hogy ő fogja megkapni Hermione szerepét. Sőt, biztos volt benne, hogy innentől már esélye sincs.

Hogy ki volt ez a lány? Ezt az interjúban, ahol erről mesélt, Emma Watson nem árulta el. Ugyanakkor a meghallgatásokon részt vevő Janet Hirshenson leleplezte egy másik interjúban. Ő arról mesélt, hogy a meghallgatásokon ott volt az esélyes jelöltek között Hatty Jones is, aki korábban főszereplője volt egy gyerekfilmnek. Emma Watson valószínűleg róla gondolta azt, hogy ő lesz a befutó, így neki már esélye sincs. De nagyon rosszul gondolta. Mert amikor Emma Watson belépett a terembe, hogy eljátssza Hermionét, másodpercek alatt megnyerte magának a döntéshozókat.

Érdekesség, hogy Hatty Jonesnak az volt az egyetlen főszerepe, később csak elvétve bukkant fel kisebb TV-sorozatokban vagy filmekben. Ennek fényében nem jelenthetett valóban komoly konkurenciát Emma Watsonnak.