Jaafar Jackson kapja Michael Jackson szerepét Antoine Fuqua közelgő, Michael című életrajzi filmjében.

"Jaafar formálja meg a fiamat. Annyira csodálatos látni, hogy továbbviszi a Jackson-örökséget a szórakoztató és előadóművészek között" - mondta Katherine Jackson, Michael édesanyja a szereposztás kapcsán. Jaafar Jackson a néhai popsztár unokaöccse, aki nemrégiben egy képet is megosztott a Twitteren, amint épp az egyik ikonikus táncmozdulatot gyakorolja.

“Több mint két évvel ezelőtt találkoztam Jaafarral, és el voltam ájulva attól, ahogyan szervesen megtestesíti Michael szellemét és személyiségét. Egyértelmű volt, hogy ő az egyetlen ember, aki elvállalhatja ezt a szerepet. Több mint izgatott vagyok, hogy elvállalta a nagybátyja megformálását, és alig várom, hogy a világ láthassa őt a nagyvásznon Michael Jacksonnak" - nyilatkozta Graham King producer.

“Hihetetlenül izgalmas látni, ahogy Jaafar életre kelti Michaelt. Olyan lelki kapcsolat volt közöttünk, amikor először találkoztam Jaafarral, aki természetes módon képes utánozni Michaelt” - tette hozzá Antoine Fuqua.

Jaafar Michael testvérének, Jermaine Jacksonnak a fia, aki szintén tagja volt a The Jackson 5-nek, és aki korábban már saját dalt is jelentetett meg.