Miért nem használja Nicolas Cage a valódi nevét?

Tudod, ki az a Demetria Guynes? Esetleg Krishna Pandit Bhanji? Na és Maurice Micklewhite vagy Issur Danielovitch Demsky neve ismerősen cseng? Bizony, a legtöbb hollywoodi kedvencünk karrierje során valahol (de többnyire rögtön a legelején) felvett az eredetinél valamivel jobban csengő, de legalábbis könnyebben megjegyezhető és főleg eladható művésznevet. E sorból természetesen Nicolas Cage sem lóg ki, bár neki egészen más okai voltak.

Nicolas Cage hollywoodi karrierje a ’80-as években indult el, majd a ’90-es években ért fel a csúcsra. Az ezredforduló után viszont kiábrándult a hollywoodi filmgyár futószalagjából és azóta is csak kis költségvetésű filmeket vállal, amelyekben szabad kezet kap az alakításhoz. Az, hogy ez most jó vagy rossz dolog, mindenki döntse el maga.

Ami viszont tény, hogy Nicolas Cage az egész karrierjét csak és kizárólag saját magának köszönheti. Pedig bizony nem gyenge hátszél tolhatta volna előre Hollywoodban. Csak épp ő nem kért belőle. Talán kevesen tudják, de a színész valódi neve Nicolas Coppola.

Igen, az a bizonyos Coppola család, amelynek többek közt Francis Ford Coppola is a tagja. Amikor az ifjú Nicolas a szárnyait próbálgatta a kamerák előtt, hamar beleunt, hogy úton, útfélen a nagybátyjáról kérdezgetik. Ez volt az egyik ok, amiért úgy döntött, új nevet választ magának. A másik pedig az, hogy nem akart visszaélni a családnevével. Tudta, hogy a Coppola név hallatán garantáltan hamarabb kapna szerepeket, de ő teljes egészében a saját tehetségére akart támaszkodni. És végül neki lett igaza, mert Nicolas Cage a legnagyobb hollywoodi sztárok közé emelkedett.