Általában, amihez James Cameron nyúl, az arannyá változik. Megszámolni is nehéz, hány bombasiker fűződik a legendás rendező nevéhez a ’80-as és ’90-es években. De a 2000-es években kétségtelenül a 2009-es Avatarral aratta a legnagyobb sikert. A 3D-s mozikat divatba hozó sci-fi rajongói immár több, mint egy évtizede várnak a folytatásra, de még közel két évig várniuk is kell.

A koronavírus sajnos a többi filmes projekt mellett ezt is eléggé hátráltatta, de ismerve James Cameront, egyébként sem csapta volna össze a mozit. Arról nem is beszélve, hogy nem is egy, hanem mindjárt négy folytatáson is dolgoznak. És most már azt is lehet tudni, hogy melyik mikor és pontosan milyen címmel kerül majd a mozikba.

A sort 2022. december 14-én az Avatar: A víz útja nyithatja majd meg, amely a pletykák szerint a The Way of Water alcímet fogja kapni. Két évvel később, 2024. december 18-án érkezhet az Avatar 3 The Seed Bearer alcímmel.

Az évtized második felére is jut két folytatás. Az Avatar 4 2026. december 16-án várható, az alcíme pedig a The Tulkun Rider lehet. Végül az Avatar 5 2028. december 20-án debütálhat a mozikban. Ennek alcíme a The Quest for Eywa lehet.

Persze mindez még nincs kőbe vésve. Ismerve a jelenlegi körülményeket, még bármi változhat. És ha csak a második részt kénytelenek elhalasztani, az jó eséllyel a teljes sorozatra hatással lehet. Az alcímek pedig ennyi év távlatában pedig még inkább változhatnak.