Éles kritikát fogalmazott meg napokban Peter Dinklage a Disney élőszereplős Hófehérke és a hét törpe szereposztásával kapcsolatban.

Trónok harca sztárja szerint ugyanis egyszerűen ellentmondásos, hogy a történet főszerepére latin-amerikai színésznőt, Rachel Zegler castingolta a stúdió, ugyanakkor a törpék ábrázolásmódja továbbra is sztereotípiákon alapul.

“Az egyik irányban progresszív akarsz lenni, és mégis megcsinálod azt a kib*szott visszás történetet a hét törpéről, akik együtt élnek egy barlangban, mégis mi a f*szt műveltek?” - nyilatkozta Dinklage.

Persze nem kellett várni sokáig a Disney válaszára sem, a stúdió egy hivatalos közleményben reagált a színész által megfogalmazott kritikára:

“Hogy elkerüljük az eredeti animációs filmből származó sztereotípiák megerősítését, más megközelítést alkalmazunk a hét karakterrel kapcsolatban, így konzultáltunk a közösség tagjaival. Alig várjuk, hogy többet is elmondhassunk erről, a film jelenleg egy hosszú fejlesztési időszak után a gyártás felé halad.”

Az új Hófehérke és a hét törpe produkcióban egyébként Gal Gadot alakítja majd a Gonosz királynőt. A filmmel kapcsolatban egyelőre nem látott napvilágot bővebb hivatalos információ, a közeljövőben várhatóan azonban gyakrabban hallunk még a munkálatokról.