Mindvégig rosszul tudtuk Harry Potter sebhelyének titkát?

Ha valaki meghallja Harry Potter nevét, annak minden bizonnyal megugrik egy pár kerek szemüveg, egy lépcső alatti szoba és egy hatalmas varázslóiskola -és a fiú homlokán lévő, legendás, villám alakú sebhely.

A Harry homlokán lévő sebhely a történetek egyik legfontosabb kulcsa: ez az élő és kézzel fogható jele annak, hogy a csecsemő Harry túlélte Voldemort halálos átkát, ez a jele az anyai szeretet határtalanságának és a varázslótanoncot nyomasztó családi tragédiának, de ez a jele annak is, hogy a felnövő Harrynek kötelessége és feladata végleg leszámolnia a gonosz varázslóval, hiszen életük örökre összefonódott.

Igen meglepő tehát, hogy a hatalmas rajongótábornak örvendő történetfolyam egyik legfontosabb mozzanatáról most új információ került elő. A Today Years Old Twitter-fiók nemrég osztott meg egy képet Harry sebhelyéről egy screenshottal egyetemben, amin a Harry Potter Wiki vonatkozó bejegyzése látható – azzal a kérdéssel, hogy tudta-e a közönség, hogy a sebhely nem egy villámot formáz, hanem a halálos átok, az Adava Kedavra megidézéséhez használt kézmozdulatot ábrázolja.

A hasonlóság annyira egyértelmű, hogy nem lehet véletlen – az internet népe pedig természetesen azonnal felkapta a megállapítást. Sokan most döbbentek rá erre a kapcsolatra a sebhely és az átok között, de van olyan is, aki azt állítja, hogy tudott erről. Vannak olyanok is, akik szerint a sebhely egyszerre villám alakú és hasonlít a pálcamozdulathoz.

Az ügyben sajnos még nem nyilatkozott a leginkább hozzáértő, vagyis a történeteket kitaláló J. K. Rowling - és sokan lélegzet-visszafojtva várják, hogy mit mond majd a felfedezésről.