Most már biztos: jön a Sicario 3

A Sicario 2 - A zsoldos még nem is került a mozikba, de már biztosra vehetjük, hogy jön a film 3. része is – a film producere, Trent Luckinbill ugyanis azt nyilatkozta, hogy alig várja már, hogy láthassa a harmadik részt is.

A 2015-ös Sicario - A bérgyilkos Denis Villeneuve rendezésében készült el, Benicio del ToroJosh Brolin és Emily Blunt főszereplésével – és ugyan nem robbantotta fel a mozipénztárakat, egész jó kritikákat kapott a szakértőktől és a szakmától, így elkészült a hamarosan bemutatásra kerülő második rész. Ebből a produkcióból ugyan kimarad Villeneuve és Blunt, de del Toro és Brolin ismét feltűnik benne.

A második részt  Stefano Sollima rendezte, a forgatókönyvet pedig ismét Taylor Sheridan írta – aki nem titkolta, hogy már a harmadik rész történetére is van ötlete. Ezt Sollima is megerősítette, bár azt még nem tudni, ki lesz a rendező. A pletykák szerint lehet, hogy Villeneuve visszatér, ám ő most eléggé elfoglalt egy két részes Dűne-adaptációval (amiből egy jó már igen rég kijárna a regény rajongóinak). A film producere azt nyilatkozta a lehetséges harmadik részről, hogy az első film után nagyon örültek a visszajelzéseknek, és úgy érezték, hogy jogosan készítik el a másodikat – és most ugyanezt érzik a harmadik résszel.

A heteken belül mozikba kerülő második rész kicsit keményebbre sikeredett, mint az első – a forgatókönyvíró szerint legalábbis olyan lett, hogy ahhoz képest az eredeti film vígjátéknak tűnhet. És hogy marad-e elég muníció a harmadikhoz? Természetesen. Izgalmas és feszes történetre számíthatunk, ám pont annyi marad majd ki belőle, ami elég lehet a Sicario 3 megtöltésére is.