Most vágta csak nagy fába a fejszéjét Morgan Freeman

A Deadline értesülései szerint a Peacocknak egy izgalmas projektje van fejlesztés alatt: "Excellence: 8 Fights" címmel, egy Muhammad Ali bokszlegendáról szóló nyolcrészes sorozat.

De sokkal inkább az az izgalmas, hogy kik vesznek részt a sorozatban. A Csuklyások – BlacKkKlansman társszerzője, Kevin Willmott fogja írni a sorozatot, Morgan Freeman és Rege-Jean Page pedig a produceri munkában is részt vesznek.

Willmott írja majd a sorozatot a streamernek, és Jonathan Eig - "Ali: A Life" című könyvét használja elsődleges forrásanyagként. Eig a projekt társproducere is lesz. 

Arról, hogy ki fogja Ali szerepét játszani a sorozatban, egyelőre semmit nem tudni. Page-nek lenne "értelme", de jelenleg nincs megállapodás arról, hogy ő alakítja a bokszolót. Bárki is játssza végül az ikonikus bokszolót, Ali életének nyolc meghatározó pillanatát fogja életre kelteni: epizódonként egyet. Az előzmények nem is annyira Ali karrierjének egyes bokszmeccseit, mint inkább a férfi, ringen kívüli belső küzdelmeit emelik majd ki.

A Revelations és a CBS Studios azután, hogy Eig 2017-ben megjelentette a könyvét hamar megvásárolták a jogokat, hogy sorozatot fejleszthessenek. A CBS All Access pedig 2018 tavaszán majdnem meg is tette ezt Dan Kay íróval, de az a verzió végül nem valósult meg.

Most Willmott irányítja a Peacock sorozatának munkálatait. Az Oscar-díjas Willmott legutóbbi munkái közé tartozik Az 5 bajtárs Spike Lee számára, A 24. napon, a Chi-Raq és a Jayhawkers.

Ami az Excellence: 8 Fights premierjét illeti a Peacockon, az valószínűleg csak jövő év végén várható.