Mozifilm készül a Harvey Weinstein-ügyrőlA kép forrása: https://screenrant.com/harvey-weinstein-scandal-movie/

Mindössze hat hónappal azután, hogy a New York Timesben megjelent egy cikk, amely nem csak Harvey Weinstein karrierjének végét jelentette, hanem egy sokkal tágabb körben indított el tartós hatású folyamatokat, az Annapurna Pictures és a Plan B Entertainment úgy döntött, hogy megfilmesíti a sztorit.

Jodi Kantor, Megan Twohey és Ronan Farrow hosszú és részletes cikke elég volt arra, hogy Weinsteint kirúgják saját cégéből és az Akadémiáról, illetve olyan feketelistára kerüljön a neve, amelyről valószínűleg sosem fog lekerülni, mert olyan évtizedes, elhallgatott botrányokat és szexuális zaklatási ügyeket poroltak le, amelyek megrengették Hollywoodot. Azóta is rendre-másra derülnek ki ilyen és ehhez hasonló zaklatási és bántalmazási ügyek, amelyek miatt a szexuális zaklatással szemben egyre inkább a zéró tolerancia érvényesül. Az újságírók Pulitzer-díjat kaptak munkájukért, ami hosszú hónapokra lekötötte az energiájukat. Elsősorban azért, mert nehéz volt szóra bírni bárkit is az ügy kapcsán.

A tervezett film őket állítja majd a középpontba, és nem Weinsteint – ami igen szerencsés döntés abból a szempontból, hogy nem egy más amúgy is bukott közszereplőbe rúg majd még egyet, hanem kiemeli az újságírók aprólékos és elszánt kutatását. A filmet olyan alkotások inspirálják, amelyek szintén valós karakterekről és történetekből készültek. A stúdiók pedig gondosan akarják belőni a történet szemszögét, hogy a film inkább szóljon a szexuális zaklatások felszámolása elleni küzdelemről, mintsem másról.

Arról, hogy ki rendezi a filmet, illetve kik jöhetnek szóba lehetséges szereplőkként, még nincs hír.