2019.11.09   szerző: Archívum   hozzászólások: 0

Már a hazai mozikban Paul Feig (Koszorúslányok) romantikus vígjátéka, a Múlt karácsony, melynek kapcsán cikkünkben 10 érdekességet gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban. 

80 Múlt karácsony  (2019)

Kate csengettyűs cipőben csetlik-botlik London-szerte és a saját rossz döntései között. Ő ugyanis egy egész évben nyitva tartó karácsonyi boltban dolgozik manóként – ez a munka szintén nem volt a legjobb döntés. Tom túl szép, hogy igaz legyen, amikor besétál az életébe, és elkezd átlátni a falakon, amelyeket Kate maga köré épített. Miközben London átalakul az év legcsodálatosabb időszakában, ennek a két fiatalnak csak nem akar összejönni semmi. Ám néha hagyni kell, hogy a hó ahogy esik, úgy puffanjon, néha a szívedre kell hallgatnod... és kell, hogy legyen hited.
Ezt a csodás romantikus komédiát, melyet a George Michael szám ihletett, az Oscar-díjas Emma Thompson (Értelem és érzelem, Igazából szerelem, Bridget Jones babát vár) írta, Paul Feig (Egy kis szívesség, Koszorúslányok, A kém) rendezte, a főszereplők pedig Emilia Clarke (Trónok harca) és Henry Golding (Egy kis szívesség, Crazy Rich Asians).
A filmben George Michael zenéje hallható, ráadásul eddig kiadatlan dalok is a legendás Grammy-díjas művésztől, aki több mint 115 millió lemezt adott el ikonikus pályája során.

Íme tehát 10 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A Wham! az 1984-es Last Christmas (Múlt karácsony) című dalukból származó összes bevételt az etiópiai éhezők megsegítésére ajánlotta fel.
  • George Michael inkognitóban maga is dolgozott hajléktalan szállón.
  • A Múlt karácsony a Wham! (George Michael) azonos című dalának 35. évfordulóján került a mozikba.
  • Paul Feig és Henry Golding második közös filmje az Egy kis szívesség után.
  • Emilia Clarke maga énekelte fel a filmben elhangzó dalokat.
  • Emma Thompson közel tíz éve, 2010-ben kezdett el dolgozni a forgatókönyvön.
  • A film társforgatókönyvírói, Emma Thompson és Greg Wise házastársak.
  • 2019. október 31-én jelent meg az azonos című könyv, mely Emma Thompson és Greg Wise elbeszéléseit tartalmazza a Karácsony ünnepéről. A kötetben olyan sztárok írásai is olvashatók, mint Andy Serkis, Caitlin Moran, Olivia Colman and Emily Watson. A könyvből származó bevételeket az írók jótékonysági célokra adományozzák.
  • A Múlt karácsony forgatása 2018. november 26-án kezdődött meg, és 2019. februárjában ért véget. A stáb egyebek mellett a West London Film Studios falai között is forgatott.
  • A Múlt karácsonyban a Grammy-díjas George Michael számos dala felcsendül, köztük eddig kiadatlan számokkal.

Hazai premierdátum: 2019.11.07.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: