Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
80%

Múlt karácsony (2019)

Last Christmas
Filmadatlap
 
28
Szereplők
23
Vélemények
25
Képek
7
Videók
 
Mireagle   2020. 12. 23.

legújabb vélemény

0
Szörnyű

Borzasztó rossz film elképesztően idegesítő főszereplővel, béna jelenetekkel. A történet alapból nem lenne annyira rossz, de a megvalósítása szörnyű. Kár pazarolni rá az időt.

 
Puncs   2019. 12. 26.

a nap véleménye

1
Az utolsó karácsony

Ez a mozi nem szerepelt azok között a filmek között, amiket feltétlenül meg akartam nézni az idén, de több magyar filmes portálon – köztük a mafabon is – igencsak magas értékelést kapott, így jegyet váltottam rá. Elvégre mikor máskor nézzen meg az em... teljes kritika»


 
Shelby07   2020. 03. 26.

2

Ahogy néztem arra gondoltam, hogy de jó még egy klisés romantikus film, ráadásul karácsonyi is, teljes a kép. Persze megnéztem, hisz mindenki szereti a jó kis romantikus, humorosabb történeteket. A közepe felé már kezdett érdekes lenni, mert a háttér... több»

 
indingo   2019. 11. 11.

0

Tetszett, mert meg tudott lepni a története. Kellően megható film egy nem várt végkifejlettel. A zenék zseniálisak voltak benne.

 
Crystaldeer   2020. 08. 30.

0
hihehetlen jó

Jóval a megjelenés után, idén tavasszal néztem meg ezt a filmet, igazából azért is huzakodtam vele, mert azt gondoltam, ez is tuti valami átlagos karácsonyi romantikus film. Emilia Clarke és Emma Thompson tökéletes volt, mint mindig. Henry Golding helyett mást képzeltem volna el, mondjuk egy korábbi partnerét Sam Claflin-t? És akkor jött a filmbe a csavar, amit nem lövök le azoknak, akik nem látták. Hát, hogy őszinte legyek nagyon nem számítottam erre a fordulatra. Zseniálishoz még egy pici hiányzott.

 
Szilonka   2020. 02. 05.

0

Előlépett a kedvenc karácsonyi filmjeim 5-ös listájába. Nagyon fájdalmas film, de mégis annyira pozitív.

 
TomÁcs   2019. 11. 19.

0

Remek zenék és egy nem mindennapi történet. Kellően szomorú, de mégis ott van benne a remény. Emilia Clarke karaktere, alakítása kimagasló.

Galéria (25)

Emilia Clarke
Emilia Clarke
Emilia Clarke
Emilia Clarke
Henry Golding
Henry Golding
Emilia Clarke
Henry Golding
Emilia Clarke
Henry Golding
Emilia Clarke
Henry Golding
Emilia Clarke
Henry Golding

Videók (7)

A film összbevétele 68 580 165 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 274 792 893 forintot termelt. A hazai mozik összesen 191 177 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Wham! az 1984-es Last Christmas (Múlt karácsony) című dalukból származó összes bevételt az etiópiai éhezők megsegítésére ajánlotta fel.

(hp )
 

George Michael inkognitóban maga is dolgozott hajléktalan szállón.

(hp )
 

A Múlt karácsony a Wham! (George Michael) azonos című dalának 35. évfordulóján került a mozikba.

(hp )
 

Paul Feig és Henry Golding második közös filmje az Egy kis szívesség után.

(hp )
 

Emilia Clarke maga énekelte fel a filmben elhangzó dalokat.

(hp )
 

Emma Thompson közel tíz éve, 2010-ben kezdett el dolgozni a forgatókönyvön.

(hp )
 

A film társforgatókönyvírói, Emma Thompson és Greg Wise házastársak.

(hp )
 

2019. október 31-én jelent meg az azonos című könyv, mely Emma Thompson és Greg Wise elbeszéléseit tartalmazza a Karácsony ünnepéről. A kötetben olyan sztárok írásai is olvashatók, mint Andy Serkis, Caitlin Moran, Olivia Colman and Emily Watson. A könyvből származó bevételeket az írók jótékonysági célokra adományozzák.

(hp )
 

A Múlt karácsony forgatása 2018. november 26-án kezdődött meg, és 2019. februárjában ért véget. A stáb egyebek mellett a West London Film Studios falai között is forgatott.

(hp )
 

A Múlt karácsonyban a Grammy-díjas George Michael számos dala felcsendül, köztük eddig kiadatlan számokkal.

(hp )
 
Nemtől kortól függetlenül ajánlom mindenkinek, aki már most az ünnepekre kíván hangolódni, vagy csak vágyik egy másfélórás kedves kikapcsolódásra. több»
 
Összességében hatalmas megkönnyebbüléssel jöttem ki a vetítésről és iszonyat kellemeset csalódtam. több»
 
Szóval a Múlt karácsony jó film lett. Nem hibátlan, de korrekt a sztori, a színészek fantasztikusak. Szórakoztató, néhol irtózatosan humoros, és olykor drámai alkotás lett. több»