Nagyot kaszált a cég, amelyik nem dobta Johnny Deppet (videó)

A Dior cég új kölnijei nagyrészt azért fogytak el, mert Johnny Depp volt a promóciós kampány fő arca, miközben a színész több szerepet is elbukott Hollywoodban.

Bár a Johnny Depp számára a volt feleségével, Amber Hearddel való botrányba miatt Hollywoodban bezárult néhány ajtó, az imidzsét egyelőre úgy tűnik, hogy erősíti a pereskedés. Legalábbis erre utal az a rengeteg komment a közösségi oldalakon, ahol rajongói szolidaritásukat fejezték ki a színésszel.

Miközben a Disney gyakorlatilag dobta Deppet, a Christian Dior folytatta a Sauvage Elixir nevű kölni promóciós kampányát, amelynek Depp az arca. A cég stratégiája kimondottan kedvezően hat az eladásaikra.

A marketing eddig olyan sikeres volt, hogy az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is elfogyott a Dior terméke. A Mail on Sunday egy, a színészhez közel álló forrást idézve azt állítja, hogy a Depp fontolgatja az együttműködés meghosszabbítását.

"Tény, hogy az eladások emelkednek, és a Dior nem tervezi, hogy kilép. Sok rajongó elmegy megvenni az új kölnit, hogy kifejezze támogatását" - állítja.

A Sauvage Elixir marketingstratégiájának egyik kulcspontja, hogy megnövelték a nyomtatott és televíziós promócióik számát. Azok, akik a közösségi médiában próbálnak tájékozódni Johnny Depp tárgyalásáról, a vezetéknevét beírva gyakran egy Dior promóciós videóra bukkannak.

Az pedig, hogy a filmbálvány egy gitár húrjait pengeti a Wild Thing című dallal a háttérben, miközben egy csapat farkas gyűlik köré a sivatagban, olyan kép, ami bizony gyorsan megragad az emberek fejében. 

Mindeközben pedig lassan újra kinyílnak azok az ajtók Hollywoodban, ugyanis épp a közelmúltban jelentették be, hogy Depp új filmmel tér vissza a mozikba. Erről itt írtunk bővebben.

A promóciós videót idelent nézheted meg.