Lassan egy hete, hogy megjelent a Borat utólagos mozifilm, Sacha Baron Cohen új szatírája az Amazon Prime-on. A film a legnagyobb titoktartás közepette készült, csak néhány hónapja leplezték le. Már a premier előtt is sejteni lehetett, hogy lesz botrány körülötte, ez végül be is jött. De vagy éppen ezért, vagy éppen ettől függetlenül mindenki a Borat utólagos mozifilm-t nézte az elmúlt napokban.

Az Amazon Prime ugyan pontos nézettségi adatokat egyelőre nem közölt, de az Amazon Studios vezetője, Jennifer Salke elmondása szerint hatalmas sikerről van szó. A filmet az elmúlt napokban több tízmillió előfizető nézte meg, és ez a szám csak tovább fog emelkedni.

A Borat utólagos mozifilm története természetesen a 2006-os első rész főhőse, Borat Sagdiyev újabb kalandjait meséli el. Borat az első film után hirtelen igen ismert lett, de hazájában, Kazahsztánban ezzel együtt nem lett túl népszerű. Ezért most újra felkerekedik, hogy újra ellátogasson az USA-ba.

Ezúttal azonban már a lányát, Tutart is magával viszi, aki maga is készít interjúkat az út során. Épp az egyik ilyen interjú miatt alakult ki botrány a film körül, ugyanis kétes, félreérthető jelenetek zajlottak le Rudolph W. Giulianival, aki később tagadott mindent, és hazugnak nevezte Sacha Baron Cohent.

Valószínűleg ez a botrány is csak jót tett a Borat utólagos mozifilm-nek, mivel az ilyesmi általában csak tovább fokozza a nézők érdeklődését. A film népszerűsége egyébként valószínűleg az első rész sikere mellett a bemutató időzítésének is köszönhető. Amerikában ugyanis épp elnökválasztásra készülnek, a film pedig rá is megy erre a témára.