Nem áll jól Christopher Nolan új filmjének a szénája

Sajnos bármennyire is úgy tűnik innen, hogy a koronavírus már-már a múlté, egyelőre nagyon nem ez a helyzet. Főleg nem a tengerentúlon, ahol továbbra is teljes erőbedobással tombol a járvány. Éppen ezért nagyon úgy néz ki, hogy New Yorkban és Kaliforniában is tovább maradnak zárva a mozik, mint az előzetesen hitték.

Ez pedig azt vetítheti előre, hogy az egyébként is piszok optimistán bedátumozott nagy filmpremierek újból halasztásra kerülnek. Ez elsősorban két nagy filmet érint: a Disney Mulan adaptációját és Christopher Nolan új akcióőrületét, a Tenetet. E két film nyitná meg újra a mozikat július végén és augusztus elején.

Csakhogy nagyon úgy fest, a két legnagyobb amerikai piacon, vagyis New Yorkban és Kaliforniában nem nyitják ki a mozikat, amivel lényegében halálra is ítélnék azokat a filmeket, amelyek premierjét mégiscsak erőltetnék a stúdiók. E két terület kiesésével az egyébként is gyérnek ígérkező nézettség igen jelentős részétől is elesnének.

Így a szakértők úgy számolnak, hogy hamarosan mindkét film halasztását bejelenthetik. Természetesen még szóba jöhetne a digitális premier, ahogy azt már számos más film is meglépte, de nyilván ezzel meg sem közelítenék az eredetileg tervezett bevételeket. Egyelőre a stúdiók részéről nincs hivatalos reakció a helyzetre, tehát jelenleg hivatalosan még készülhetünk a július végi, augusztus eleji premierekre. De ne legyünk meglepődve, ha ez a következő hetekben megváltozik.