Tom Cruise legendás arról, hogy az őrült akciójeleneteket és kaszkadőrmutatványokat tényleg végrehajtja. A színész nagyon komolyan veszi a munkáját és minden új akciófilmjében kitalál valami őrültséget, amivel még magasabbra akarja tenni a lécet. Elég csak arra gondolnunk, hogy jelenleg egy olyan projekten dolgozik, amely során tényleg a világűrbe lőhetik fel, hogy ott forgasson le egy filmet…

De van olyan helyzet, amikor még Tom Cruise is visszapattan egy bezárt ajtóról. Ez előfordult vele a Top Gun: Maverick forgatása során is. A színész ugyanis egy nagyon meredek ötlettel rukkolt elő, amire a jelek szerint a stúdió még vevő is lett volna. Csak épp az amerikai légierő nem.

Tom Cruise nem kevesebbet talált ki, mint hogy ő és színésztársai (de azért mégis leginkább csak ő) ténylegesen vezethessen egy F/A-18 Hornet vadászrepülőt. Ilyenek szerepelnek ugyanis a filmben és több jelenetben is láthatjuk, amint ő és társai ezek pilótafülkéiben ülnek.

A légierő azonban hallani sem akart a dologról. Már csak azért sem, mert egy F/A-18 Hornet potom 70 millió dollárba kerül, ami több mint a film teljes költségvetésének (170 millió dollár) a fele. Arról nem is beszélve, hogy legyen Tom Cruise bármennyire is jó színész, legyen akármilyen jó kondiban és tanuljon akármilyen gyorsan is, azért egy vadászrepülőt vezetni nem egészen ugyanaz, mint eljátszani, hogy vadászrepülőt vezetünk.

Így végül azokban a jelenetekben, amikor Mavericket láthatjuk a pilótafülkében vadul rángatni a botkormányt és a gázkart, valójában egy igazi vadászpilóta vezette a gépet. Mindez persze semmit sem von le a film értékéből.