Amber Heard és Johnny Depp elkerülte az újabb bírósági tárgyalást, miután sikeresen megegyeztek a legutóbbi jogi vitában.

Depp eredetileg 2019 márciusában nyújtott be rágalmazási keresetet Heard ellen, miután Heard egy véleménycikket tett közzé a Washington Postban, amelyben arra utalt, hogy volt férje bántalmazta őt. Az év elején, egy elhúzódó tárgyalást követően egy virginiai esküdtszék arra a döntésre jutott, hogy Depp és Heard kölcsönösen rágalmazta egymást. Heard a véleménycikk közzétételével, Depp pedig az ügyvédje által tett nyilatkozatával, amelyben Heardet "átverés" elkövetésével vádolták.

Az ítéletben Heardöt  10 millió dollár kártérítés és 5 millió dollár büntető kártérítés kifizetésére kötelezték, ez utóbbi összeget végül 350 000 dollárra csökkentették, hogy megfeleljen a törvényes felső határnak.

A következő hónapban Heard fellebbezést nyújtott be, ügyvédje a bíróság által elkövetett "hibákra" hivatkozott, ám úgy tűnik, hogy a színésznő végül elállt a fellebezéstől. “Hosszas mérlegelés után meghoztam azt a nagyon nehéz döntést, hogy megegyezem a volt férjem által ellenem Virginiában indított rágalmazási perben” - olvasható a közleményben.

“Fontos leszögeznem, hogy ezt soha nem én választottam. Megvédtem az igazságomat, és ezzel az életemet, ahogy én ismertem, tönkretettem. Az a rágalmazás, amellyel a közösségi médiában szembesültem, egy felerősített változata annak, ahogyan a nőket újra áldozattá teszik, amikor a nyilvánossághoz fordulnak. Most végre lehetőségem van arra, hogy felszabaduljak, amit több mint hat évvel ezelőtt megpróbáltam elhagyni, és olyan feltételekkel, amelyekkel egyet tudok érteni. Nem tettem beismerő vallomást, ez nem engedmény” - írja a színésznő.

“Ezt a döntést azért hozom, mert elvesztettem a hitemet az amerikai jogrendszerben, ahol a védtelen vallomásom szórakoztató és a közösségi médiát tápláló anyagként szolgált. Amikor az Egyesült Királyságban bíró elé álltam, egy erős, pártatlan és igazságos rendszer igazolt, ahol megvédtek attól, hogy a világsajtó előtt kelljen vallomásom legrosszabb pillanatait elmondanom, és ahol a bíróság megállapította, hogy családon belüli és szexuális erőszaknak voltam kitéve” - írja Heard.

“Az Egyesült Államokban azonban szinte minden erőforrásomat kimerítettem egy olyan tárgyalás előtt és alatt, ahol olyan tárgyalóteremben kellett helytállnom, ahol a tanúvallomásomat alátámasztó bőséges, közvetlen bizonyítékokat kizárták, és ahol a népszerűség és a hatalom többet számított, mint az ész és a tisztességes eljárás. Közben olyan megaláztatásnak voltam kitéve, amelyet egyszerűen nem tudok újraélni. Még ha az amerikai fellebbezésem sikeres is lesz, a legjobb eredmény egy újratárgyalás lenne, ahol egy új esküdtszéknek kellene mérlegelnie a bizonyítékok korát. Ezt egyszerűen nem tudom harmadszor is végigcsinálni” - teszi hozzá a színésznő.

“Szeretnék köszönetet mondani kiváló fellebbviteli és eredeti tárgyalási csapatomnak a fáradhatatlan kemény munkájukért. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatott engem, és figyelmemet a növekvő támogatásra fordítom, amelyet a tárgyalás óta eltelt hónapokban nyilvánosan éreztem és láttam, valamint azokra az erőfeszítésekre, amelyekkel szolidaritást vállaltak a történetemmel” - zárja a közleményt Heard, aki azt is kifejtette, hogy a jövőben produktívabb célokra szeretné felhasználni az idejét és az energiáit.