Nicolas Cage a The Late Show című műsorban nemrégiben Stephen Colbertnek töltött ki egy kérdőívet, és a rá jellemző módon elárulta, hogy a legkorábbi gyermekkori emléke az, amikor még az anyja méhében volt.

"Hadd gondolkozzak. Figyeljetek, tudom, hogy ez nagyon durván hangzik, és nem tudom, hogy valós-e vagy sem, de néha azt hiszem, egészen a méhen belüli időkig visszamehetek, amikor úgy éreztem, hogy arcokat látok a sötétben, vagy ilyesmi" - mondta Cage - "Tudom, hogy ez erősen elvontan hangzik, de valahogy úgy tűnik, mintha talán megtörtént volna."

"Most, hogy már nem vagyok méhen belül, el kell képzelnem, hogy talán hangrezgések rezonáltak rám abban a szakaszban" - tette hozzá Cage - "Ez már jóval korábbra nyúlik vissza. Nem is tudom. Ez jut eszembe... Nem is tudom, hogy emlékszem-e arra, hogy méhen belül voltam, de ez a gondolat megfordult a fejemben."

Cage akkor is csúcsformában volt, amikor Colbert arról kérdezte, mi történik, ha meghalunk:

"Ó, hűha. Senki sem tudja igazán, nem tudom" - mondta Cage - "Azt mondják, hogy az elektromosság örökké örökkévaló. Hogy a szikra tovább él. Szeretem azt hinni, hogy bármilyen szikra is élteti a testünket, ha a testünk meghal, a szikra tovább él. De hogy ennek az elektromosságnak van-e tudata, vagy nincs, ki tudja megmondani?"

Cage legutóbb Drakulát alakította a Universal Renfield című filmjében, amely az amerikai mozikban mindössze 16 millió dollárral, világszerte pedig 22 millióval zárt. A horrorkomédia ritka melléfogás az Universal számára idén, mivel a stúdió számos 2023-as megjelenéssel, például az M3GANnal és a Kokainmedvével több mint jól teljesített.