Nemierőszak-botrány: Alanis Morissette szerint átverték, kiakadt az HBO-ra

Az Alanis Morissette karrierjéről készült HBO-s dokumentumfilmet a napokban mutatták be, de ő nem vett részt a bemutatón, sőt, később hivatalos közleményben azt is elárulta, hogy miért. A Jagged, amely Alanis Morissette pályafutását dolgozza fel, a dokumentumfilmek terén nagy névnek számító Alison Klayman munkája. Ám a bemutatóján a film főszereplője nem vett részt, amiről előzetesen semmilyen indoklást nem adott ki. Utólag viszont megjelent egy közlemény.

Ebben Alanis Morissette arról beszél, hogy a film készítői a lehető legrosszabb időszakban használták ki őt, mivel a karantén miatt épp harmadik poszttraumás depressziójával küzdött. Emellett azt is kiemelte, hogy a dokumentumfilm készítése idején a bizalmába férkőztek, ám végül becsapták őt, mivel az elkészült film helyenként valótlanságokat állít. Bár itt konkrét személyt nem nevezett meg, de elég valószínű, hogy Alison Klaymanre célzott.

Alanis Morissette azt hitte, hogy a Jagged kifejezetten a legsikeresebb albuma, a Jagged Little Pill megjelenésének 25. évfordulója miatt készül és ez is lesz a középpontjában. A film azonban kitér az énekesnőt ért szexuális erőszak témájára is, amiről ő maga beszél benne.

Állítása szerint 15 éves korában többször is nemi erőszak áldozata lett, de az elkövetők nevét nem árulta el. Azt is hozzáteszi, hogy bár akkor úgy vélekedett, hogy a dolgok a saját beleegyezésével történtek, ma már felnőtt fejjel tisztában van vele, hogy egy 15 éves lány nem egyezik bele ilyesmibe, így az illető egy pedofil, aki nemi erőszakot követett el ellene. Azt is elmondja, hogy bár már akkor sem titkolta a dolgot, gyakorlatilag senki sem hallgatta meg őt.

Hogy Alanis Morissette pontosan miért akadt ki a Jagged készítőire, az igazán a közleményéből sem derült ki pontosan. Csupán annyit állít, hogy a dokumentumfilmben nem minden igaz, ami elhangzik, de azt, hogy pontosan mely részeket tartja ferdítésnek, nem árulta el.