A Demet Özdemir és Şükrü Özyıldız főszereplésével készült Szerelmi taktikák című film rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert a Netflixen. 

Érthető okokból a streaming óriás szerette volna meglovagolni a film sikerét és elkészítette a második részt is. A Szerelmi taktikák 2 semmi újat nem hoz a műfajba, csupán a romantikus filmek szokásos kelléktárával dolgozik. A mozi egy gyönyörű párt mutat be, akik mérhetetlenül szerelmesek. Ezúttal azért küzdenek, hogy meggyőzzék egymást a házassággal kapcsolatos nézeteikről. „Házasodni vagy nem házasodni?” – ez a dilemma.

A főszereplő karaktereknek nincsenek bonyolult, nagy nehézségek árán megoldandó problémáik. Szabadon élhetik és élvezhetik az életet. Aki szereti az ilyen típusú, könnyed filmeket, annak kifejezetten ajánlott A Szerelmi taktikák első és második része is!

A Szerelmi taktikák két fiatal útját követi nyomon, akik idegenkednek a szerelem gondolatától is, azonban az élet úgy hozza, hogy mégis egymásra találnak. A divattervező-blogger Asli (Demet Özdemir) és a reklámügynök Kerem (Şükrü Özyıldız) olyan vehemenciával vetik bele magukat a kapcsolódásba, ahogyan azt korábban nem tudták volna elképzelni. A filmet Pelin Karamehmetoglu írta és Emre Kabakusak rendezte.

A Recai Karagöz által rendezett második rész Asli és Kerem nehézségeit követi nyomon. A film nagyrészt arról szól, mennyire különböző módon viszonyul a pár két tagja a házassághoz. Megpróbálják igazolni és meggyőzni egymást a saját igazukról. Asli barátja, Cansu (Deniz Baydar) és Kerem barátja, Tuna (Atakan Çelik) éppen házasodni készül. Asli segít barátnőjének az esküvőre való felkészülésben. Miután beszédet tart arról, hogy a házasság mint intézmény mennyire patriarchális, végül belátja, hogy szíve mégis a házasság felé húz. Az esküvőt követően Asli elkezd gondolkodni Karemmel való kapcsolatáról. Már egy éve élnek együtt, úgy érzi, itt az ideje annak, hogy összeházasodjanak. Hamarosan azonban rájön, hogy Keremnek nincsenek ilyen irányú tervei. Asli ezért barátaival közösen elkezd gondolkodni arról, hogy mi lehet a férfi ellenállásának hátterében, hiszen tökéletesen összeillenek. 

Kerem barátai ezzel párhuzamosan rájönnek, hogy Asli házasodni szeretne. Mivel a sikeres reklámszakember ezt nem akarja, ezért elkezdenek tervezgetni, hogyan győzzék meg Aslit arról, hogy a házasságok nem működnek. Meglátogatják Kerem házát, és ésszerűtlen követelésekkel próbálják elérni, hogy Ali elveszítse a házasságba vetett hitét.

Asli több trükköt is bevet annak érdekében hogy  meggyőzze párját. Például meghívja magukhoz szüleit, akiknek példás házasságáról úgy gondolja, hogy majd eloszlatja a férfi szkepticizmusát. De abban a pillanatban, amikor a szülei belépnek a házába, rájön, hogy a valóság sokkal másképp fest… 

Asli és barátai hamarosan találkoznak régi barátjukkal, Buluttal, aki hosszú évek után látogatóba érkezik. Bulut hihetetlenül vonzó és gazdag, ami bosszantja Keremet főleg, miután megtudja, hogy a férfi korábban szerelmes volt Asliba. Karem megijed, hogy Bulut el akarja majd hódítani párját. Kerem féltékenysége fokozódik, amikor Bulut meghívja Aslit és barátait a magán szigetére és a szállodájába. 

Vajon végül egymásra talál a pár és sor kerül az Asli által várva várt esküvőre? A Netflix oldalán streamelhető filmből kiderül!

romantikus | vígjáték

Asli szerint a házasság egy átverés, és ezt ki is mondja. De amikor a kedvese, Kerem váratlanul igazat ad neki ebben, mindent elkövet, hogy rávegye a férfit a lánykérésre. több»