A Netflix-közösség épp Az Adam-projekt lázban ég, bemutatója óta Shawn Levy időutazós sci-fije trónol a nézettségi lista élén. A film sokaknak kellemes csalódás volt a sok Netflix-gyártású filmhez képest, tele van olcsó, de többnyire jól időzített poénokkal, a sztori is szerethető és nem mellesleg csurig van Marvel-hősökkel az egész. A készítők a más filmekre utalgatásokkal sem spóroltak, csak épp nem biztos, hogy mindet észrevesszük elsőre.

Az ET-s felütés mindjárt a film elején megjelenik az erdőben barangoló kisfiúval. Majd nem sokkal később már jön a Vissza a jövőbe némi légdeszkázással, de egy pici Star Wars beütése is van az autós üldözésnek az erdőben, hogy a fénykardról ne is beszéljünk... De ezeken túl is van egy kevésbé látványos, de annál jobban elhelyezett utalás.

A filmben ugyanis egyetlen pillanatra felbukkan Nicolas Cage is. Vagy John Travolta, nézőpont kérdése. Amikor a két Adam visszautazik az időben, hogy megkeressék az apjukat, végül az egyetemen találják meg előadás közben. Itt épp arról beszél hallgatóinak, hogy a sikerhez vezető úton elkerülhetetlen néhány pofára esés.

És itt van az is, amikor az egyik diák visszakérdez valamit és mi egy pillanatra megnézhetjük a pulóverét. Azon pedig Nicolas Cage ikonikus vigyorgó feje kacsint vissza ránk, felette pedig a felirat: John Travolta. Ez egyértelmű fejbiccentés az Ál/Arc című akcióklasszikus felé.

Az a jó a Netflixben és úgy általában a streaming szolgáltatókban, hogy ha ezt a kis poént nem szúrtad ki eddig, akkor most nyugodtan felugorhatsz a Netflixre és pár másodperc alatt megkeresheted a filmben a jelenetet.