Ki lehetne a következő kozmikus főgonosz, miután Thanost enyészetté csettintettük? Ha a Marvel képregények sodrását követjük, akkor bizony nem is jöhet más szóba, mint a bolygófaló Galactus. Így gondolkozik a Disney is, akik a következő tíz évben az ő eljövetelét készítenék elő. De a hírek szerint nem biztos, hogy a Marvel moziverzumának Galactusa olyan lesz, mint a képregényeké. Ugyanis egyes források szerint női karakterben (is) gondolkoznak a készítők.

Galactus igazi jelenség a Marvel univerzumban. Egy hatalmas, bolygóknál is sokkal hatalmasabb teremtmény, amelynek egyetlen lételeme a pusztítás. Szó szerint, ugyanis csak élő bolygók energiájának elszívásával képes életben maradni. A képregényekben egy hatalmas, mindenféle moralitástól mentes lényként jelenik meg, amelynek hírnöke sokáig az Ezüst utazó volt, míg az szembe nem szállt vele.

De visszakanyarodva a Marvel moziverzumhoz, a következő években tehát az ő eljövetelére készülhetnek fel a Bosszúállók. Csakhogy egy ilyen karakter megformálása meglehetősen kényes kérdés, nem lehet bárkire rábízni. Éppen ezért többek között Liam Neeson neve is felmerült, mint potenciális jelölté. De a Disney nem zárkózik el attól sem, hogy merészet húzva női formában ábrázolják a bolygóevő lényt. Ebben az esetben Emma Thompson neve került szóba, aki hitelesen eljátszhatná a szerepet.

De vajon a hardcore rajongók miként fogadnák, ha nőként bukkanna fel a Marvel univerzum egyik leghatalmasabb gonosztevője (aki valójában nem biztos, hogy olyan gonosz…), ha egyszer Stan Lee és társai annak idején férfiként keltették őt életre. Erre a kérdésre még sokáig nem fogjuk megkapni a választ, hiszen Galactus eljövetelére jó eséllyel csak az évtized vége felé kerülhet sor. Addig még a Disneynek is bőven van ideje mérlegelni a lehetőségeit.