Nolan sci-fi westernje körül puskapor és lasszósuhogás hallatszik

Gondok merültek fel a legendás, 1973-ban forgatott Feltámad a vadnyugat című filmklasszikus tévésorozat-verziójának bemutatása kapcsán, melynek történetét Michael Crichton vette kezelésbe az elmúlt években. A J.J. Abrams által anyagilag finanszírozott és Jonathan Nolan által is erősen megtámogatott produkció története a jövőben játszódik. Helyszíne egy kalandpark, ahol szép kis summáért vakációzhat a lakosság tehetősebb része. A parkban robotok teszik élvezetessé és emlékezetessé a vakációzást, s a látogató elutazhat az egyes történelmi korokba: vadnyugatra, az ókori Rómába vagy éppen a lovagi játékokon párbajozhat. A történetben a csavart egy android öntudatra ébredése és lázadása idézi elő.

A sorozat premierje idén nyáron lett volna, ám Nolan és Abrams nyilatkozatai alapján meglehet, hogy még 2017-ben sem örülhetünk a szériának. Ellentét lépett fel ugyanis a film alkotói között. Az HBO szerint a késés legfőbb oka Nolan hozzáállása, majd a későbbiekben a Hollywood Reporter arról számolt be, hogy a csatorna arra kérte a forgatókönyvíró fenegyereket, aki egyebek mellett a Csillagok között írói munkálatait is ellátta, hogy tegye félre kicsit az egóját, majd két két új írót és producert csatlakoztatott a produkcióhoz.

Az HBO még 2013-ban megrendelte a sorozat pilot epizódját, mely igazán izgalmasra sikerült, ám futamidejét tekintve túlságosan hosszúnak találták, így a Lisa Joy-jal kiegészült szerkesztői csapatnak alaposan meg kellett kurtítania az első verziót. Az Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden és Rodrigo Santoro főszereplésével készült produkció premierjét 2015 nyarán szerették volna megtartani, ám ez biztosan nem fog bekövetkezni. A sorozat debütálásának időpontjáról egyenlőre nincsenek pontos adatok.