Egészen pontosan 40 nap van még a Trónok harca utolsó évadának premierjéig – és május 19-vetítik majd a sorozat legeslegutolsó részét.

Ezzel egy olyan korszak zárul le az HBO-nál, amihez még nem volt fogható: a sorozat minden idők egyik legsikeresebb sorozatává nőtte ki magát az elmúlt években, de szuperlatívuszai nem csak a nézői számban mutatkoznak meg.

A mindössze 6 részes utolsó évad méltó módon próbálja meg feltenni az előzőekre a koronát, hogy végül tényleg az üljön a trónra, aki megérdemli. Ezért egy olyan gigantikus csatajelenetre számíthatunk, amihez fogható nem volt még a sorozat történetében. Sőt, sorozatban sem. Sőt: még egy filmben sem, állítják az alkotók.

A csatajelenet forgatása 11 hétig tartott – hétig, nem napig – hogy minden tökéletes legyen, a rendező Miguel Sapochnik ugyanis úgy döntött, hogy egyben akarja látni és felvenni az egészet, nem pedig utólag összefércelni a vágóasztalon. A döntés nagyban megdobta a büdzsét, és kínkeserves munka elég állította a színészeket, akik azért csak végigcsinálták.

A rendező a munka előtt megnézte a filmtörténet eddigi legnagyobb filmre vett csatáit, és gondos elemzés után megpróbálta kiküszöbölni a hibáikat, mert nem akart abba a csapdába esni, hogy unalmassá váljon a mészárlás.

Az eredménnyel hamarosan személyesen is találkozhatunk – és egy kis plusz infó: a sorozat egyik írója, David Benioff elmondása szerint már nagyon régóta azon agyalnak, hogy érjen véget a történet, mert egy jó sztori mit sem ér egy rossz véggel, és természetesen aggódnak egy kicsit, hogyan fog ez majd tetszeni a rajongóknak. Tervei szerint a sorozat utolsó részének vetítésekor eléggé be fog rúgni, és minél messzebb megy majd az internettől.