A 2017-ben mozikba került Az nagyon rövid időn belül az utóbbi idők egyik legsikeresebb horrorfilmjévé lépett elő, így nem is volt kérdés, hogy elkészül a folytatás.

A rajongók alighanem már tűkön ülnek, hogy végre megérkezzen az Az - 2. fejezet, azonban előtte még mindenképp érdemes kivárni, hogy idén nyáron a San Diegó-i ScareDiego-conon bemutassák a legújabb előzetest, amelyen a film rendezője, Andy Muschietti is látogatást tesz majd.

Egy ideje már pedig az is nyitott kérdés volt, hogy vajon készülhet-e további spin-off Pennywise eredettörténetéből. A kérdéssel kapcsolatban a Bloody Disgusting magazin a napokban tett közzé egy interjút a film forgatókönyvírójával, Gary Daubermannal.

„Biztos vagyok benne, hogy sokakat érdekelne egy ilyen produkció, de azt kell erre felelnem, hogy szeretnénk tisztelettel nyúlni a könyv eredeti anyagához. Szóval, nem hiszem, hogy lennének ilyen tervek” – mondta Dauberman.

Annyi bizonyos, ha a könyv szerzője, Stephen King szerette volna jobban kibontani a démoni bohóc történetét, akkor már megtette volna. Mindenesetre az Az 2 már idén szeptember 5-én megérkezik a hazai mozikba.