81 John Wick  (2014)

Kétségtelen, hogy Chad Stahelski az utóbbi évek egyik legkeresettebb filmes szakemberévé vált, talán nincs is semmi meglepő mindebben, hiszen olyan produkciók fűződnek a nevéhez, mint a Mátrix és a John Wick.

A Discussing Film magazinnak adott interjújában viszont Stahelski felhívta egy fontos szempontra a figyelmet, legalábbis a szakmát illetően. Felvetette ugyanis, hogy talán érdemes lenne Oscar-díjjal is elismerni a kaszkadőrök munkáját.

“Ha a jelmez, a smink, a haj mind kreativitás kérdése egy filmgyártás kapcsán, és amelyeket rendre el is ismernek Oscar-díjjal, akkor igen, szerintem mindenképpen el lehet gondolkodni azon, hogy a kaszkadőrök is kaphassanak.”

Stahelski szintén kaszkadőrként kezdte karrierjét, így azt is hozzátette, hogy 30 éves pályafutása alatt nem igazán ismert meg olyan embert a kollégái közül, akik erre csakugyan igényt tartanának.

“A kaszkadőrök a szakma egyik legprofibb embereinek számítanak, így van ez már legalább 50 éve, én pedig nagyon büszke vagyok arra, hogy ismerhetem őket” - jegyezte meg Stahelski.