Össztűz alá került a Joker a pedofilbotrány miatt

Bár a Joker a kritikusok többségének számára kissé ellentmondásra sikeredett a történet erőszakos tartalma miatt, a legnagyobb botrányt mégsem ez váltotta ki a napokban.

Frissen írtunk arról, hogy a film soundtrackje annak az egykori Gary Glitter nevű rocksztárnak a szerzeményét is tartalmazza, akit néhány éve ítéltek börtönbüntetésre kiskorúval szemben elkövetett szexuális erőszak miatt.

Glitter várhatóan hatalmas részt akaszthat majd le a Joker bevételeiből a jogdíj miatt, a közösségi oldalon azonban már most vegyes fogadtatásban részesült a hír. Többen ugyanis morálisan megkérdőjelezhetően gondolják így a film mondanivalóját, míg mások azonban mindezt is a történet által nyújtott társadalmi szatírának és görbe tükörnek tekintik.

Az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon hatalmas siker fogadta a Jokert, a premier közeledtével azonban egyre több negatív kritika érte a filmet, mindez azonban nem árnyékolta a Todd Phillips produkcióját abban a tekintetben, hogy a nyitóhétvégén csaknem 90 millió dolláros bevételt könyvelhetett el.