Egy ideje már lehetett pletykákat hallani róla, hogy A mandalóri forgatása nem ment zökkenőmentesen. Eddig konkrétumok nem láttak napvilágot arról, hogy pontosan mi is okozta a bonyodalmakat, ám most egy belsős forrás elég kemény dolgokat szellőztetett meg.

A név nélküli forrás arról számolt be, hogy A mandalóri második szezonjának forgatása valóban nagyon komoly problémába ütközött. Ez a probléma pedig nem más, mint a főszereplőt alakító Pedro Pascal.

A színész azzal a határozott kéréssel fordult a stábhoz, hogy szeretne több jelenetet a páncél és a sisak nélkül, mert azokban egyszerűen képtelen jót alakítani, és különben is hosszú távon piszok kényelmetlen azokban forgatni. A kreatív stáb azonban egyszerűen elzavarták a színészt, nem akartak a kedvéért semmin sem változtatni.

Ekkor Pedro Pascal a Lucasfilm vezetőihez fordult, hátha őket meg tudja nyerni az ügyének és azok hatni tudnak a sorozat készítőire. Már csak azért is bízhatott az együttérzésükben, mert a Lucasfilm kezdettől fogva több beleszólást szeretett volna a sorozatba. Az ő elképzelésük szerint sokkal inkább önálló epizódokról szólt, míg a sorozat készítői inkább az összefüggő történet mellett tették le a voksukat.

Amikor tehát megtudták, hogy Pedro Pascal a Lucasfilmnél keresett támogatókat az ötletéhez, akkor betelt náluk a pohár és közölték a színésszel, hogy ennyi erővel akár le is léphetne. Több se kellett a már egyébként is felpaprikázott Pedro Pascalnak, szedte a motyóját, és a második évad forgatásának kellős közepén lelépett.

Csúnya történet, de azért érdemes fenntartásokkal kezelni. A forrás sem nevezte meg saját magát, ami sokat ront a hitelességén, arról nem is beszélve, hogy egy ilyen kaliberű botránynak bizonyosan híre ment volna már. Mindenesetre A mandalóri második szezonja hamarosan debütál, utána okosabbak leszünk.