80 Penge  (1998)

Az idén mozikba került Végjátékkal lezárult ugyan egy korszak a Marvel filmes univerzumának történetében, a stúdiónál azonban egyáltalán nem készülnek vakációzni, hiszen már javában zajlanak a negyedik és az ötödik fázis előkészületei, köztük az új Penge reboot is.

Bár egyelőre nem ismert a film szinopszisa, annyi bizonyos, hogy Wesley Snipes nem tér vissza a produkcióban. Mondani se kell, hogy a rajongók mennyire csalódottak voltak, amikor kiderült, hogy a színész nem kapta meg a szerepet, ugyanakkor sokakat kárpótolt, hogy várhatóan Mahershala Ali tűnik majd fel a címszerepben.

De ne is kanyarodjunk el a tárgytól, az 1998-ban mozikba került Penge kapcsán a film forgatókönyvírója, David S. Goyer  egy későbbi interjú kapcsán elárulta hogy eredetileg három színészt tudott elképzelni a szerepre: Denzel Washingtont, Laurence Fishburne-t és Wesley Snipest.

Viszont felmerül a kérdés, hogy egy Marvel adaptációban miért is nem kapott cameo szerepet maga Stan Lee. Nos, az eredeti tervek szerint a Marvel atyjával nagyon is leforgatták azt a jelenetet, amelyben egy rendőrt alakított volna, amikor a helyi erők kiszállnak a klubban történt vérengzés helyszínére.

A készítők végül kivágták a képsort, mondván, hogy Stan Lee talán egy kicsit öreg már egy rendőr szerepéhez, így a Penge gyakorlatilag azon kevés képregény filmek egyikéhez tartozik, amelyben Lee nem tűnik fel.

Az új Penge film premierje és előkészületei is még bőven a levegőben lógnak, addig is azonban mindenki figyelmébe ajánljuk az eredeti film előzetesét, amely garantáltan meghozza a kedvet a produkcióhoz.