Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Twitter legnépszerűbb posztjának számít a Fekete Párduc sztárjának, Chadwick Boseman utolsó bejegyzése. 

A színész halálhíre nem kis döbbenetet váltott ki az elmúlt napokban, számos rajongó és hollywoodi sztár rótta le kegyeletét Boseman emléke előtt a közösségi médiában. Maga Whoopi Goldberg többek között azt is indítványozta, hogy a Jégvarázs világa helyett Wakandát építsék meg Disney Landben.

Boseman szülővárosában, a dél-karolinai Andersonban pedig máris petíció indult, amelyben arra kérik a város vezetőségét, hogy a helyi konföderációs emlékmű helyébe a színésznek állítsanak szobrot.

“Munkájával számos afroamerikai fiatal számára nyitott ajtót a szakmában. Épp ezért természetesnek véljük, hogy szülővárosa kitüntesse mindazért, amit tett a közösségért. Egy ilyen döntésben pedig minden politikai vita és ellenérdek mellőzhető” - olvasható a petíció közleményben, amelyet mostanáig közel 25 ezren írtak alá.

A szobor állítása azonban egyelőre problémás lehet, mivel az állami törvények szerint tilos a konföderációs szobrok lebontása és módosítása.