85 Star Trek  (2009)

A Paramount egyelőre nem nagyon tudja, mihez kezdjen a Star Trek univerzummal, legalábbis a mozivásznon. A 2016-os eddigi utolsó mozifilm óta bizonytalan a franchise jövője, de abban azért biztosak lehetünk, hogy előbb-utóbb valamilyen formában kapunk majd új filmet. A Paramount mindjárt három forgatókönyv-tervezetet is berendelt, amelyek között egészen érdekes változatok is vannak.

Néhány héttel ezelőtt már itt is szó volt róla, hogy a Mark L. Smith által íródó változat az egyik klasszikus Star Trek epizód ötletét dolgozná fel. Ebben az Enterprise legénysége egy 1930-as évekbeli környezetbe csöppen gengszterekkel és minden egyéb ehhez hasonlóval.

Egy másik változat viszont 2009-es mozi egyenes folytatása lenne némi időutazással megspékelve. Ebben visszahoznák az életbe Kirk kapitány apját, akit Chris Hemsworth alakítana.

A három változat közül mégis talán a legrizikósabb Noah Hawley ötlete. Ő ugyanis elvonatkoztatna mindentől, amit eddig a Star Trek univerzumról megtudtunk. Egy olyan eredettörténetet mesélne el, amelyben szó sincs Kirk kapitányról vagy épp Picardról. Egy teljesen új legénység történetét ismerhetnénk meg.

Persze azt Noah Hawley is hozzátette, hogy valamilyen kis kapocsnak kell lennie a rajongók által bálványozott univerzumhoz. Ezért a film végén valahogy összekötné a történeteket.

Hogy a Paramount végül e három forgatókönyv közül választ-e majd vagy esetleg valami teljesen más irányt választ, azt egyelőre nem lehet tudni. De akármelyik is valósul meg, érdekes mozira számíthatnak a rajongók.