James Bond karaktere generációk óta a moziba csábítja a rajongókat, akik mindig megkapták, amire e filmektől vágytak: menő luxusautók, kifinomult modorú kém, izgalmas akció, vonzó nők és a világ elpusztítására törő gonoszok. Az MI6 legtitkosabb titkosügynökét sokan máig Pierce Brosnannel azonosítják, aki nemrégiben egy rajongói kérdésre érdekes választ adott.

Brosnan részt vett egy online közösségi filmezésen, ahol első James Bond filmjét, a James Bond: Aranyszem-t vetítették le, majd válaszolt is néhány rajongói kérdésre. Ezek között az egyik azt firtatta, hogy a színész hajlandó lenne-e újra visszatérni a titkosügynök világába – de ezúttal, mint az ügyeletes gonosz. Pierce Brosnan nem is késlekedett a válasszal: persze, hogy visszatérne, ha hívnák.

James Bond karaktere immár lassan hatvan éve él a mozirajongók tudatában, az évtizedek alatt nem kisebb színészek keltették életre, mint Sean Connery, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan és legutóbb Daniel Craig. De olyanra még soha nem volt példa a franchise történetében, hogy bármelyik korábbi Bond-színész visszatért volna, legalábbis negatív szerepben. Egyedül Sean Connery mondhatja el magáról, hogy visszatért, mivel öt egymást követő film után egy rész erejéig átadta a stafétát George Lazenbynek, hogy aztán pár évvel később egy utolsó, hatodik filmre is újra magára öltse a karaktert.

De negatív szereplőként Pierce Brosnan lehetne az első, akit viszontláthatunk, más kérdés persze, hogy ennek sokan talán nem örülnének. Bizonyos, hogy furcsa lenne látni azt az arcot a rosszak között, akivel egy teljes generáció a franchise főhősét azonosítja.

Ettől függetlenül érdekes eljátszani ezzel a gondolattal, és talán nem is lehetetlen, hiszen Daniel Craig idén végleg elköszön a szereptől, így ismét új irányt vehet a franchise egy új főhőssel. A pletykák szerint ez a főhős lehet akár színesbőrű vagy épp nő is, egy ilyen felállásban pedig akár még egy Pierce Brosnan féle gonosztevőt is simán elbírna a mozivászon.