Múlt hónapban a Pókember – Idegenben lett a hálószövő hős első olyan adaptációja, melynek bevételei átlépték az 1 milliárd dollárt, a film pedig most egy újabb impozáns rekordot húzott be.

Hivatalos, vasárnap estétől a Pókember – Idegenben (Jake Gyllenhaal, Tom Holland)  a Sony történetének legnagyobb bevételű filmje, megelőzve ezzel a korábbi csúcstartót, a Skyfallt.

A Daniel Craig harmadik James Bond filmje 2012 óta vezette a stúdió saját ranglistáját a maga meglehetősen impozáns 1,1 milliárd dollárjával, melyet a múlt hétvégén Jon Watts a Marvel és a Sony égisze alatt készült szuperhősfilmje szárnyalt túl.

Az Idegenben nem csak globálisan, de az amerikai piacon is átlépte vetélytársát, míg előbbire 376, utóbbira 304 millió dollárban váltottak mozijegyet az USÁ-ban.

A Pókember: Idegenben hét hete debütált világszerte, mely idő nagy részében uralta a bevételi toplistákat, a nézők mellett pedig a kritikusokat is sikerült meggyőznie. Az MCU harmadik fázisát hivatalosan lezáró produkció a kritikusok körében 406 szemlézett cikket követően 90, a nézői értékelések alapján pedig 95 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.