Premierdátumot kapott az Amerikába jöttem 2

Harminc évet kellett várnunk a hírre, hogy az Amerikába jöttem folytatást kap. Eddie Murphy januárban jelentette be, hogy igent mondott a filmre, és ezzel együtt az is kiderült, hogy a filmet Craig Brewer rendezi majd – a forgatókönyvet és a történetet pedig Kenya Barrisnek, Barry W. Blausteinnek,és Murphynek köszönhetjük majd.

Most viszont már azt is tudjuk, hogy mikor fog érkezni a folytatás, a stúdió ugyanis kitűzte a film hivatalos premierdátumát – meglehetősen közelre. A film a tervek szerint jövő nyáron, 2020 augusztus hetedikén érkezik majd a mozikba.

Bár úgy tűnik, hogy a dolog elég gyorsan felpörgött, Murphy-n kívül egyelőre nem tudni más színészről, akinek köze lenne a dologhoz – de a színész a hivatalos bejelentést követő nyilatkozatában hangot adott annak, hogy mennyire izgatott attól, hogy ezt a sok klasszikus karaktert ismét felelevenítik. Vagyis várható, hogy régi, ismerős arcokkal is találkozunk majd a filmvásznon.

Az első film Akeemról, egy afrikai hercegről szól, akinek ugyan mindene megvan, mégis elmegy inkább Amerikába mosogatni, hogy megtalálja az igaz szerelmet. A második rész a tervek szerint ismét a kontinensre viszi a uralkodót, hogy megtalálja fiát, akinek addig a létezéséről sem tudott.

Az elmúlt harminc év pont elég volt arra, hogy a világ teljesen megváltozzon – és hogy a szereplők most egy hatványozottabb kultúrsokkal nézzenek szembe.

Izgalmas lesz Murphyt egy klasszikus vígjáték folytatásában látni – és sok poént ígér.