75 Aquaman  (2018)

Bár hivatalosan csak egy hete jelentették be a projektet, a Warner nem várt tovább, és nyilvánosságra hozta az Aquaman 2 premierdátumát.

A James Wan rendezésében bemutatott Aquaman óriási sikert aratott világszerte, és mára több mint 1,13 milliárd dollárt kaszált. Ez pedig egyúttal azt is jelentette, hogy a Jason Momoa nevével fémjelzett produkció a DC eddigi legsikeresebb szuperhősfilmje lett, lekörözve ezzel Christopher Nolan Sötét lovag-filmjeit is.

Ezek után egy pillanatig nem volt kérdés, hogy a stúdió elkészítse-e a folytatást, múlt héten pedig jött is a hivatalos bejelentés, melyből kiderült, hogy a producertől a forgatókönyvíróig és a főbb szereplőkig mindenki visszatér a második részre, már csak az kérdéses, hogy James Wan vajon ismét elvállalja-e a rendezői széket. A direktor mindenesetre producerként biztosan kiveszi a részét a munkálatokból, de a rendezésről addig nem dönt, amíg nem látta a kész forgatókönyvet.

A friss bejelentésből pedig végre az is kiderül, mikor kerül majd a mozikba az Aquaman és az elveszett királyság. Nem is csigázzuk tovább a kedélyeket, a hivatalos premierdátum:

2022. december 12.

A napokban arról is beszámoltunk, hogy a Warner nem áll meg az Aquamannél, és már tervezik a film első horrorisztikus jelzővel beharangozott spin-offját, melynek főszereplői a Mariana-árok halszörnyei lesznek.

Az Aquaman itthon is parádésan szerepelt a mozikban, 360 ezer néző összesen 600 millió forint értékben váltott rá mozijegyet.