A Warner Bros. bejelentette, hogy a Jason Momoa (galériánkban) főszereplésével készülő Minecraft-film 2025. április 4-én kerül a mozikba. 

A megjelenési dátumról szóló hír azután érkezett, hogy a stúdió 2023. december 25-ről 2023. december 20-ra tette át az Aquaman 2 megjelenését. 

Emellett a stúdió törölte az Óz, a nagy varázsló animációs filmjének, a Toto a 2024. február 2-ára tervezett premierdátumát, és a Robert De Niro főszereplésével készült Wise Guys című bűnügyi drámával helyettesítette. 

A Minecraft-filmet Jared Hess rendezi majd. A projekt már majdnem egy évtizede fejlesztés alatt áll. A Minecraftot 2011-ben Markus Persson alkotta meg és a Mojang Studios fejlesztette, és nagyon rövid idő alatt szenzációs pályát futott be, az első években több mint 100 millió felhasználó regisztrált rá. 

Több spin-off is megjelent, mint például a Minecraft: Story Mode, a Minecraft Earth és Minecraft Dungeons. A Mojang vezérigazgatója, Carl Manneh kijelentette, hogy csak akkor fognak filmkészítőkkel és producerekkel együttműködni, ha megfelelő ötlet érkezik. 

Ezt követően a Mojang tárgyalásokat folytatott a Warner Bros. vállalattal egy Minecraft-filmről, Shawn Levy volt az első rendező, akit a projekthez csatoltak. Rob McElhenney 2015-ben csatlakozott a rendezőként, a főszerepet pedig akkor még Steve Carell kapta. A film előkészítése 2016-ban kezdődött, de leállt, amikor a Warner Bros. vezérigazgatója, Greg Silverman lemondott, és helyére Toby Emmerich került.