Már csak hetek kérdése, és a hazai mozikba is megérkezik Christian Rivers filmje. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 5 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Hamarosan a mozikban a következő hetek egyik legjobban várt filmje (Ragadozó városok), mely az eddig látottak alapján elképszető látványt és izgalmakat ígér. A produkciót Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens és Philip Reeve forgatókönyve alapján Christian Rivers rendezte (Minutes Past Midnight, Feeder), míg a főbb szerepeket Hugo Weaving, Stephen Lang, Hera Hilmar, Robert Michael Sheehan, Philip Reeve, Colin Salmon és Joel Tobeck alakítják.

Íme tehát 5 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A film alapjául szolgáló könyv szerzője, Philip Reeve 2017. július 19-én egy blog bejegyzésben jelentette be, hogy véget ért a forgatás. Az író le volt nyűgözve a színészek munkájától és a díszletektől. "Szinte minden úgy nézett ki, ahogy azt elképzeltem, kivéve azokat a részeket, melyek még jobban" - írta.
  • A film produceri munkálatait A Gyűrűk ura trilógia Oscar-díjas rendezője, Peter Jackson látta el, de a forgatókönyv megírásából is kivette a részét.
  • A film Christian Rivers rendezői debütálása.
  • A Ragadozó városok Philip Reeve azonos című regényének adaptációja.
  • A film forgatása 2017. áprilisában kezdődött meg a Stone Street Studios-ban, Wellingtonban, Új-Zélandon. A munkálatok júliusban értek véget.

Hazai premierdátum: 2018.12.27.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: