A Netflix elégedett lehet a számokkal, szó szerint hasít a Stranger Things új évada.

Már elérhető a Netflixen a  Winona RyderFinn WolfhardMillie Bobby Brown és David Harbour nevével fémjelzett Stranger Things 3. szezonja, melyre a vártnál is nagyobb érdeklődés mutatkozott az elmúlt négy napban. A múlt hét csütörtökön közzétett új évadot ugyanis közel 41 millióan látták a streaming szolgáltató kínálatában, ami új rekordot jelent a Netflix történelmében, derült ki a Twitteren megosztott bejegyzésből.

Bár a poszt értelemszerűen nem túl bőbeszédű, a Netflix adatai alapján a július 4-től nézhető új évad összes részét 18,2 millióan látták már, bár arról nem szól a fáma, hogy ezzel milyen mértékben dőlt meg a korábbi rekord.

A streaming szolgáltató azonban aligha panaszkodhat, ugyanis hasonló hírekről számoltak be a legújabb Adam Sandler produkció, a Gyagyás gyilkosság kapcsán is, melyet három nap alatt 31 millióan láttak, amivel jócskán túlszárnyalta a korábbi csúcstartó Bird Box 11 milliós premiert követő nézettségét.

Hogy mennyire valósak a számok, azt csak a Netflix tudhatja, objektív mérés híján csak az általuk közölt adatokra támaszkodhatunk, azonban Matt és Ross Duffer szériájának rendkívüli népszerűségéhez aligha férhet kétség, ami pedig a jövőt illeti, a streaming szolgáltató szinte biztosan nem most számolt be utoljára ilyen hírekről. Egyrészt azért, mert világszerte egyre több előfizető teszi le a voksát a Netflix mellett, másrészt pedig, mivel egyre közeleg az újabb nagy dobás, a népszerű videojáték adaptációja, a Witcher, melynek főszerepében Henry Cavillt láthatjuk majd.