Alexandra Grant művésznő "vállán nagy elvárások" vannak. Elvégre Keanu Reeves-szel jár, egy olyan színésszel, akit világszerte osztatlanul szeretnek.

Grant és Reeves ismeretsége legalább 2011-re nyúlik vissza, amikor barátokként kezdtek el dolgozni az Ode to Happiness című könyvön, amely egy felnőtteknek szóló képeskönyv, Grant illusztrációival és Reeves szövegével. Az évek során barátságukból románc lett, és megszületett az egyik kedvenc sztárpárunk. 

Az imádnivaló pár nagyrészt távol tartja kapcsolatát a nyilvánosságtól, kivéve az alkalmi vörös szőnyeges megjelenéseket. 

A sikeres művésznő pénteken részt vett a Los Angeles-i Beverly Arts Icon Awards díjátadón, ahol kitüntették, és a vörös szőnyegen híres barátja nélkül sétált végig - aki nemrég élőben is fellépett Dogstar nevű együttesével.

Arra a kérdésre, hogy milyen érzés egy ilyen híres emberrel járni, és hogy mi a nehezebb: a John Wick sztárjával együtt vagy nélküle végigsétálni a vörös szőnyegen, Alexandra ritka vallomást tett a kapcsolatukról:

"Az a jó hír, hogy felnőttként lettem szerelmes, és mire a kapcsolatom elkezdődött, már felépítettem a saját karrieremet - mondta a People-nek - A vörös szőnyegen nagyon magabiztosnak érzem magam a kapcsolatunkban. De egyedül is magabiztosnak érzem magam rajta."

Alexandra beszélt egy pillanatról, amikor úgy érezte, kreatívan elakadt, és arról, hogy Reeves hogyan segítette át ezen. 

"Életem egy frusztrált pillanatában egyszer azt mondtam: "Néha úgy érzem magam, mint egy dugóban álló Maserati", hogy van ez a nagy motorom, de különböző okok miatt soha nem tudok menni - mesélte - És tudom, hogy sok ember frusztráltnak érzi magát az életében, hogy nem tudja beindítani a motorját. Azt hiszem, minden kreatív ember így érez."

"Azt szeretem Keanuban, hogy arra ösztönözzük egymást, hogy új utakat építsünk - folytatta - Látni a másik problémamegoldását inspiráló, mint például: 'Ó, nos, oké, ez itt, ez egy zsákutca. Hogyan próbáljam ki ezt a másik dolgot? Ő annyira inspirál engem. Annyira kreatív és kedves. Olyan keményen dolgozik."

Alexandra arról is beszélt, hogy bár különböző médiumokban dolgoznak, a szívük mélyén mindketten történetmesélők. 

"Egy film elkészítéséhez több száz emberre van szükség. Ahhoz, hogy művész legyél, nem. Csak egy emberre van szükséged. Egy közösségre van szükséged ahhoz, hogy a művet a világba juttasd, de ahhoz nem, hogy ténylegesen elkészítsd. Azt hiszem, az inspiráció egy része a léptékbeli különbségekből fakad" - magyarázta.

És rajong a barátja mellékprojektjéért, a Dogstar nevű zenekaráért is: "Nagyon büszke vagyok rá. Hatalmas Dogstar-rajongó vagyok. Volt szerencsém elmenni az első nyilvános koncertjükre, és mivel már jó ideje hallgattam a legutóbbi albumot, én voltam az egyetlen ember a közönségben, aki az összes szöveget ismerte. Ez nagyon király volt. Nagyon jó móka volt. Több mint szórakoztató" - mondta Grant.