Robert De Niro játssza a Ferrari alapítójátA kép forrása: Warner Bros. Pictures / Ben Rothstein

Robert De Niro játssza Ezio Ferrari életrajzi filmjének főszerepét, adta hírül az Il Messaggero.

Az olasz portál értesülései szerint Robert De Niro kapta meg a Ferrari alapítójáról szóló film főszerepét. A filmet De Niro produkciós cége, a TriBeCa Film készíti. A története 1945 és 1980 között játszódik majd. Clint Eastwood bejelentkezett a rendezői székre, azonban csak abban az esetben vállalja a direktori feladatokat, ha elégedett lesz a forgatókönyvvel, melyet a Nixon szkriptjét is jegyző páros, Stephen J. Rivele és Christopher Wilkinson írnak.

A film producere, Gianni Bozzacchi elmondta, hogy a produkció magas költségvetéssel készül, és Ferrari címmel kerül majd a mozikban.

De Niro a kilencvenes években egy másik film kapcsán egyszer már leszerződött Ezio Ferrari szerepére, melyet eredetileg Michael Mann rendezett volna, azonban a filmterv végül nem valósult meg.

Egyelőre még nem világos, hogy a produkció olasz vagy angol nyelvű lesz-e, vagy a kettő keveréke. De Niro mindenesetre kiválóan beszél olaszul. A nyelvet még A keresztapa II forgatása előtt sajátította el, de a 2011-es Manuale d'am3re című romantikus filmben is tanúbizonyságot tett arról, hogy nem okoz neki gondot olaszul beszélni a kamerák előtt.

Ezio Ferrari, a Scuderia Ferrari csapat és az ikonikus autómárka alapítója 1988-ban, 90 éves korában hunyt el. Robert De Niro az Il Messaggero-nak adott interjújában elmondta: "Megtiszteltetés elmesélni egy olyan különleges ember életének történetét, aki megreformálta a motorsportot. A film munkálatai hamarosan megkezdődnek Olaszországban, ez a projekt abszolút prioritást élvez nálam."

Arról, hogy mikor kerülhet a mozikban a film, egyelőre nincsenek ifmormációk.