80 Rocketman  (2019)

Végre a hazai mozikban Dexter Fletcher, az Eddie, a Sas rendezőjének filmje, melynek premierje kapcsán cikkünkben 10 érdekességet gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Parádés kritikai sikert aratott Dexter Fletcher új filmje, az Elton John életén alapuló Rocketman, melyet nem véletlenül emlegetnek a következő nagy Oscar-várományosként.

A ROCKETMAN egy nagyszabású zenés fantázia Elton John áttörést hozó éveinek hihetetlen emberi történetéről. A film azt a fantasztikus átalakulást követi nyomon, ahogyan a félénk zongorista csodagyerek Reginald Dwightból világszerte ismert szupersztár lesz Elton John néven. Az inspiráló történet – mely Elton legkedveltebb dalaira van felfűzve, a főszereplő Taron Egerton előadásában – nyomon követi a kisvárosi srácot azon az úton, melynek során a popkultúra egyik legikonikusabb figurájává nőtte ki magát. 

A produkciót Lee Hall forgatókönyve alapján Dexter Fletcher rendezte (Eddie, a sas, Wild Bill), míg a főbb szerepeket Taron Egerton, Bryce Dallas Howard, Richard Madden, Stephen Graham, Jamie Bell, Kamil Lemieszewski és Gemma Jones alakítják.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Elton John azt tanácsolta Taron Egertonnak, hogy ne próbálja meg túlságosan utánozni őt, ehelyett koncentráljon a saját maga által kidolgozott verzióra.
  • Bár talán kevesen tudják, Taron Egerton kiváló énekes, aki az Eddie, a sas-hoz készült hivatalos hanglemezen is énekelt, de az Énekelj! című animációs filmben is megcsillogtatta a képességeit.
  • Taron Egerton az összes filmben hallható dalt saját maga énekelte el.
  • A Rocketman főszerepét eredetileg Tom Hardy alakította volna, azonban, mivel három év után sem mozdult előre a produkció, Hardy pedig egyre elfoglaltabb lett, végül kihátrált a filmből.
  • Elton John szerepére James McAvoy és Daniel Radcliffe is az esélyesek között szerepelt.
  • A Rocketman Taron egerton harmadik filmje, melyben valamilyen módon Elton John is közreműködött. A 2014-es animációs filmben, az Énekelj!-ben Egerton az "I'm Still Standing" című Elton John dalt énekelte, de az ikonikus énekes feltűnt a Kingsman: Aranykör című akciófilmben is, melynek főszerepét Egerton játszotta, aki ezúttal egyenesen Eltont alakítja a Rocketmanben.
  • Dexter Fletcher komoly tapasztalatot szerzett az életrajzi zenés filmek terén. Ő fejezte be ugyanis a Bohém rapszódia munkálatait, miután a stúdió kirúgta az eredetileg leszerződtetett rendezőt, Bryan Singer.
  • A film címe Elton John 1972-es "Rocket Man" című dalára utal.
  • A Rocketman története az ikonikus zenész, Elton John életén alapszik.
  • Elton John és férje, David Furnish közel két évtizede próbálja tető alá hozni a filmet. A filmtervben még 2001-ben kezdett el dolgozni a Walt Disney Studios, az eredeti tervek szerint David LaChapelle foglalta volna el a rendezői széket, de a produkcióból terve végül a fiókban végezte.

Hazai premierdátum: 2019.06.06.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: