Rohammentő: Nem vicc, Michael Bay épp beszólt a legújabb filmjének

Áprilisban a mozikba kerül Michael Bay legújabb akciófilmje, a Rohammentő. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy Mágenheim doki legújabb kalandjaira készülhetünk, de már a rendező neve is garancia arra, hogy ennél egy picit durvább lesz a sztori. Vagy legalábbis több lesz benne a lövöldözés, az autós üldözés és persze a robbanás. Sok-sok robbanás lesz benne.

Michael Bay ugyanis imádja az ilyesmit és bizonyára viszketne a tenyere, ha nem durranthatna a levegőbe legalább fél tucat méregdrága autót a forgatásokon. Ez persze nem kritika, az ő esetében különösen nem. Ő ugyanis híve a klasszikus iskolának, vagyis nem egy világvégén eldugott csarnokban veszi fel a rázós akciójeleneteket egy rakás kék vagy zöld háttér előtt. Nem, ő bizony igazi autókkal, igazi kaszkadőrökkel és nagyjából igazi robbanásokkal dolgozik.

Éppen ezért érdekes, amit a minap egy interjú során mondott a saját filmjével kapcsolatban. Michael Bay ugyanis úgy fogalmazott, „azok a robbanások és a felboruló autók igaziak. Nagyon veszélyesnek tűnnek és nagyon veszélyesek is lennének, ha nem tudnád, mit művelsz. A többség igazi kaszkadőrmutatvány. Csak nagyon kevés kék hátteres felvétel van a filmben, nincs túl sok CGI. A film néhány CGI-jelenete igazán sz.r lett. Van pár felvétel, amivel nem vagyok kibékülve.”

Szóval lényegében előre bejelentette, hogy a saját filmje bizonyos CGI-jelenetei rosszak lesznek. Ez persze lehet szimpla marketing, mert bizonyára lesznek olyan rajongók, akik már csak azért fognak beülni a moziba, hogy megnézzék, melyek lehetnek ezek az összecsapott jelenetek.

70 Rohammentő  (2022)

akció | dráma | krimi | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Három élet örökre megváltozik egy nap Los Angeles utcáin. Will Sharpnak sürgősen pénzt kell szereznie valahonnét, hogy fedezni tudja felesége kórházi számláit, végső... több»