Ryan Gosling improvizációja nélkül ma más lenne a világ

Milliók értenek egyet abban, hogy a 2004-es Szerelmünk lapjai minden idők egyik legjobb, legmeghatóbb romantikus filmje. Sokan mondják, hogy első randira ennél jobb mozit keresve sem lehetne találni. Ez volt az a film is, ami igazából beindította Ryan Gosling karrierjét. De azt kevesen tudják, hogy a film egyik ikonikus jelenetében az egyik legemlékezetesebb részt a színész valójában improvizálta.

A mozi egy idős úrról szól, aki minden nap elmesél egy romantikus történetet egy idős hölgynek egy párról, akiket kettejükön kívül senki sem akart együtt látni. Hogy miért meséli ezt el, azt most nem lőném le, hisz ez a film egyik legfontosabb része.

A sztori vége felé közeledve Ryan Gosling karaktere minden erővel azon van, hogy meggyőzze a lányt, akit szeret, hogy nekik egymás mellett a helyük. Nincs könnyű dolga, a lány hajthatatlannak tűnik, elkötelezte magát, hogy inkább a társadalmi és szülői elvárásoknak kell megfelelnie és nem a szívére hallgatnia.

A beszélgetés tetőpontján Ryan Gosling valójában rögtönözte azt a pár sort, ami sokak számára a legemlékezetesebb az egész filmből, ami sokak számára akár iránymutatás is lehetett az életben. „Mit akarsz? A fenébe, te mit akarsz?” – kérdezte a lánytól arra utalva, hogy ne az anyja elvárásai szerint élje le az életét, ha egyszer ő maga sem azt akarja.

A film rendezője, Nick Cassavetes egy interjúban elárulta, hogy a dialógus ezen részét a színész a forgatáson improvizálta. De olyan jól illett a jelenethez és úgy általában a film hangulatához, hogy egy pillanatig nem volt kérdés, bent maradjon-e.

Érdekesség még a Szerelmünk lapjaival kapcsolatban, hogy a rendező annak idején pont azért választotta Ryan Goslingot a főszerepre, mert egy „nem túl jóképű” srácot szeretett volna. Más kérdés, hogy a színész mára az egyik ügyeletes szívtiprónak számít Hollywoodban…

dráma | romantikus

Egy idős úr minden nap elmesél egy történetet egy idős hölgynek: volt egyszer egy férfi és egy nő... Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) első látásra megkedvelték... több»