Ryan Reynolds az új Robert Downey Jr.?

Robert Downey Jr. volt a Marvel moziverzum arca az elmúlt bő évtizedben. Tony Stark, alias Vasember a hátán cipelte a világ ma már legsikeresebb mozis franchise-át, hatása még azokon a filmeken is érződött, amikben közvetlenül nem is szerepelt. De Tony Stark meghalt, Robert Downey Jr. pedig végleg (?) elköszönt karrierje legsikeresebb karakterétől. Ki állhat a helyére?

A Disney és a Marvel Studios a hírek szerint már tudja is a választ, de ezzel sokakat meg fog lepni. Mert ahelyett, hogy egy már befutott karaktert ültetnének a trónra, valaki egészen másban gondolkoznak. Vasember mellett a másik főhős, Amerika kapitány is szögre akasztotta a pajzsot, így talán csak Hulk és Thor maradnak a régi nagyok közül, akik elbírnák e terhet. De mindkettejük esetében kérdéses, hogy mennyi idejük lehet hátra a Marvel moziverzumban.

Ezért a fejesek egy olyan fickót tennének meg a következő éra arcának, aki eddig gyakorlatilag még nem is szerepelt a moziverzumban. Ő pedig nem más, mint Ryan Reynolds, aki csakis és kizárólag Deadpoolként teheti tiszteletét a Marvel moziverzumban.

Ryan Reynolds az elmúlt évtizedben valósággal szárnyalt, szinte bármilyen filmhez is nyúlt, az siker lett. Évek óta téma már, hogy Deadpoolt valamilyen formában behoznák a Marvel filmek közé, hiszen ő is Marvel karakter, csak épp eddig nem a Disney égisze alatt villogott a mozivásznon. De ami késik, az nem múlik.

És ha már behoznák a kétségtelenül legszabadszájúbb hőst a képbe, miért is ne tehetnék meg a következő központi figurának? Egyelőre nehéz elképzelni, mivel a Deadpool filmek eléggé elütnek bármitől, amit eddig a Disneytől láttunk. És nagyon nem örülnének a rajongók, ha csak azért kiherélnék a karaktert, hogy megfeleljen a Disney szigorú házirendjének. Szóval egyelőre elég sok a kérdőjel.